“Turizm hobi değil ihtiyaçtır”

TÜRSAB Konya BYK Genel Sekreteri Celalettin Göçer, Konya’nın turizm faaliyetlerini arttırmaya yönelik herkese görevlerin düştüğünü söyledi

“Turizm hobi değil ihtiyaçtır”
Yayınlanma:

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği(TÜRSAB) Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Celalettin Göçer, 15-22 Nisan Turizm Haftası ile ilgili görüşlerini gazetemize aktardı. Göçer, siyasette yaşanan gelişmelerin turizme etkisi olduğunu, vatandaşların ülkelerinin ve şehirlerini tanıtımını doğru bir şekilde yapması gerektiğine vurgu yaptı.

“KONYALI KENDİ ŞEHRİNİ TANIMALI”

Celalettin Göçer, Konya’da yaşayan herkesin şehrinin turizm elçisi olduğunu belirterek, “Turizm gidiş ve geliş anlamında iki şekilde değerlendirilebilir. Bu anlamda Konya’dan başka bir yere fuar, işini geliştirmek ve yeni yerler görmek için seyehat edilebiliyor. Daha önemli olan ise Konyamıza ziyaretçileri çekmektir. Turizm hobi değil bir ihtiyaçtır. Şehrimizin turizm potansiyelini geliştirmekte yine bizlere yani Konyalıları düşüyor. Ama biz diyoruz ki turizm elçileri olan hemşerililerimize önce kendi şehrimizi gezelim ve tanıyalım. Konyalı olarak kendi topraklarımızı iyi bilmezsek başkasına bu şehri tanıtamayız. Bizler Mevlana’yı, Sille’yi, Çatalhöyük’ü, Kilistra’yı, Hadim’i, Yerköprü Şelalesi’ni bilmezsek faydalı olamayız. Halk önce kendi topraklarını gezmeli ve bu konuda gerekli çalışmaların yapılması gerekiyor” diye konuştu.

“TURİZMDE SİYASETİN ÖNEMLİ ROLÜ VAR”

Almanya ve Hollanda ile yaşanan gerilimlerin turizm çok etkilemediğini dile getiren Göçer, “Ülkemiz maalesef son zamanlarda kötü dönemlerden geçti. Gerek ülke içinde gerekte dışındaki güvenlik olayları turizme de yansıdı. Hollanda ve Almanya ile yaşadığımız problemler ise ziyaretçi anlamında olumsuz olmadı. Çünkü zaten o ülkelerden bize gelen turistler son yıllardaki üzücü olaylardan sonra azalmıştı. Ziyaretçiler güvenlik istiyorlar. Bir sorunla karşılaşmak istemiyorlar. Turistler geldikleri ülkelerden buraya gelmemeleri yönünde telkin aldıklarını belirtiyorlar. Fakat buraya geldiklerinde düşündükleri sorunla karşılaşmıyorlar. Bu anlamda siyasetin turizmde önemli rolü var. Bizlerin ülkemizin tanıtımını iyi yapmamız gerekiyor. Bu durumu Konya açısından değerlendirdiğimizde ise şehrimizin sadece Şeb-i Aruz’da değil başka günlerde de direkt olarak ziyaretçiyi çekecek faaliyetleri yapması gerekiyor. Yani başka şehirden geçerken uğranılan şehirden çok doğrudan gelmek istenen marka şehir olmalıyız” dedi.

turizm.jpg

Son olarak Celalettin Göçer, Konya Tanıtma ve Eğitim Vakfı (KOTEV) gibi çalışmaların gerektiğini bu anlamda belediyenin, STK’ların, vatandaşın ve basının ziyaret ve tanıtım faaliyetlerinde sorumluluklarının olduğunu sözlerine ekledi. (Ufuk Kendirci)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.