Tüm Jandarma Bölge Komutanlıkları kapandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde imzaladığı Jandarma kararnamesinde dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı. 42 ilin jandarma komutanı değiştirilirken, Jandarma Bölge Komutanlıklarına atama yapılmadığı görüldü.

Tüm Jandarma Bölge Komutanlıkları kapandı!
Yayınlanma:

Türkiye'de 14 bölgede faaliyet gösteren Jandarma Bölge Komutanlıkları’ndan 8'i 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sonrasında kapatılmıştı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Karadeniz bölgesinde bulunan 6 Jandarma Bölge Komutanlığı’nın ise terörle mücadelede aktif görev aldığı için kapatılması ertelenmişti.

Faal durumdaki Diyarbakır, Şırnak, Tunceli, Erzurum, Adana ve Giresun Jandarma Bölge Komutanlıkları’na da geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanının imzaladığı kararname ile atama yapılmadı ve Türkiye'de Jandarma Bölge Komutanlıkları dönemi kapanmış oldu.


GEREKÇE, TERÖRLE MÜCADELEDEN SONUÇ ALINMASI

Bölge Komutanlıklarının kapatılmasında, PKK terör örgütüyle mücadelede etkili sonuç alınmasının sebep olduğu belirtildi. 2023 yılı itibariyle Türkiye sınırları içinde PKK'lı terörist sayısının 120'lerde olduğu ve bunların da ağırlıklı olarak Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Hakkâri kırsalında yer aldıkları kaydedildi.

Karadeniz Bölgesi’nin tamamı ile Akdeniz kırsalını içine alan Amanos-Toros-Engizek-Nurhak dağlarında an itibariyle terörist kalmadığı, bu nedenle bölge komutanlıklarının ihtiyaç olmaktan çıktığı için kapatılmalarına karar verildiği bildirildi.


YERLEŞKELER DE İL JANDARMA BÜNYESİNDE

6 ildeki bölge komutanlıklarının bulunduğu teknik takip yapılan, istihbarat faaliyeti yürütülen istihkâm ve muhaberelerin yoğun olduğu, İHA ve SİHA'ların izlendiği karargâh, kışla ve yerleşkelerin de İl Jandarma Komutanlığı ek hizmet binası olarak faaliyetlerine devam edeceği bildirildi.


JÖH TABURLARI DA İL JANDARMA KOMUTANLIKLARI BÜNYESİNDE OLACAK

Bölge Komutanlıklarında konuşlu bulunan PKK terör örgütüyle mücadelenin ana omurgasını oluşturan Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlıklarının da İl Jandarma Komutanlıkları bünyesinde görev alacakları bildirildi. Diyarbakır'daki Roketler, Şırnak'taki Meteler, Tunceli'deki Şahinler, Erzurum'daki Çelikler, Giresun'daki Doğanlar ve Adana'daki Korkutlar-Arslanlar adlı JÖH Taburlarının bundan böyle İl Jandarma'ya bağlı olacağı öğrenildi.
Buna göre bölge komutanlıklarının kapatılmasıyla açıkta kalan Diyarbakır Bölge Komutanı Tümgeneral Recep Yalçınkaya, Ankara İl Jandarma Komutanlığı’na, Şırnak Bölge Komutanı Tümgeneral Yusuf Ziyaddin Cavlak, Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı’na, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na, Adana Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Bulut Şırnak İl Jandarma Komutanlığı’na, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’na, Erzurum Bölge Komutanı Tuğgeneral Metin Düz Erzurum İl Jandarma Komutanlığı’na atandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.