Konya
Parçalı az bulutlu
21°
Aksaray
Kapalı
19°
Karaman
Parçalı az bulutlu
20°
Ara
Anadolu'da Bugün Gündem TSK tünellerde terörist avında...

TSK tünellerde terörist avında...

Mehmetçik, stratejik önemdeki Burseya Dağı'nda PYD/PKK'lı teröristlerce inşa edilen ve Bafilyon, Marin, Kestel, Dikmetaş köyleri ile çevredeki hakim noktalara uzanan onlarca kilometre uzunluğundaki tünellerde terörist arıyor.

Okunma Süresi: 1 dk

 Burseya Dağı'ndan 13 ayrı  noktaya uzanan ve örümcek ağını andıran tünellere giren özel eğitimli komandolar, bir yandan sızma girişimlerini engellemek için giriş noktalarını kapatırken, diğer yandan gece görüşlü hava araçlarıyla bölgeyi izliyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) bağlı  birlikler, terör örgütü mensuplarından arındırılan stratejik Burseya Dağı'ndan  Bafilyon, Marin, Kestel ve Dikmetaş köyleri ile çevredeki hakim noktalara uzanan  onlarca kilometre uzunluğundaki tünellerde teröristlerin peşini bırakmıyor.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Burseya Dağı'ndan 13 ayrı noktaya  uzanan ve örümcek ağını andıran tünellere giren özel eğitimli komandolar, bir  yandan sızma girişimlerini engellemek için giriş noktalarını kapatırken diğer  taraftan gece görüşlü hava araçları "Serçe" ve çok sayıda drone ile havadan  tünelleri gözlüyor.

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) desteğiyle yürütülen harekat kapsamında  teröristlerden temizlenen dağda konuşlanan komandolar, çevre güvenliğini  aldıkları alanları el yapımı patlayıcılardan arındırdıktan sonra bölgenin Afrin  ile bağlantısını sağlayan tünellerde arama yapıyor.

Burseya Dağı'ndan Bafilyon, Marin, Kestel ve Dikmetaş köyleri ile  çevredeki hakim noktalara kadar sıralanan kilometre uzunluktaki tüneller,  teröristlerden tek tek temizleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *