ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan basınına yaptığı açıklamada İran’a yönelik saldırıların planlanandan daha ileri bir aşamaya ulaştığını söyledi. İran’ın nükleer tesislerinin B-2 bombardıman uçaklarıyla hedef alındığını belirten Trump, operasyonlarda “48 İranlı liderin tek seferde öldürüldüğünü” öne sürdü.
Operasyonların sonuçlarından memnun olduklarını ifade eden Trump, İran’ın kısa süre içinde nükleer silah elde edebileceğini savunarak, “Bu müdahale olmasaydı iki hafta içinde nükleer silaha sahip olabilirlerdi” dedi.
Trump ayrıca Hürmüz Boğazı’nın kapatılması ya da petrol fiyatlarının yükselmesi ihtimali konusunda endişe taşımadığını dile getirdi. İran halkına “geleceklerini kontrol altına almaları” çağrısını yineleyen ABD Başkanı, attıkları adımların doğru olduğunu ve sürecin sonunda her şeyin yoluna gireceğini söyledi.
Öte yandan Trump, İran’daki yeni liderlerin kendisiyle görüşmek istediğini, bu talebi kabul ettiğini ancak görüşmenin tarihine ilişkin henüz net bir plan bulunmadığını açıkladı. ABD ile daha önce müzakere eden birçok ismin artık hayatta olmadığını belirten Trump, İran’ın anlaşma için geç kaldığını savundu.