Toru: “16 Nisan Avrupa’yı çok korkutuyor”

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, ilk kez milli iradeyle sivil anayasa yapılacak olmasının Batı’yı korkuttuğuna dikkat çekti.

Toru: “16 Nisan Avrupa’yı çok korkutuyor”
Yayınlanma:

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Hasanköy Mahallesi’nde bir vatandaşın evinde düzenlenen toplantıda mahalleliler ile bir araya geldi.

Ülkemizin, milli iradenin kararıyla ilk defa sivil bir anayasa yapacak olmasının Avrupa ülkelerini korkuttuğuna işaret eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “16 Nisan’da milletimizin iradesiyle ilk defa sivil anayasamızı yapacağız. Bu millet daha önce 4 anayasa gördü. 1921 Anayasası kurucu anayasadır. 1924 Anayasası’ndan sonraki 1961 ve 1982 Anayasaları darbe ürünü anayasalardır. Şu anda 1982 Anayasası ile yönetiliyoruz ama Cumhurbaşkanlığı modeli 1961 Anayasası ile gelen bir model. Milli bir proje olarak ilk kez sivil anayasamızı yapacak olmamız Batı’yı korkutuyor. Çünkü Avrupa şunu çok iyi biliyor ki; Mısır, Libya, Tunus’ta başlayan ve Suriye’de son bulan Arap Baharı ile beraber ciddi anlamda halklar ayaklandı. Eğer Türkiye 16 Nisan’da milli iradeyi hakim alan, milleti merkeze oturtan bu sistem değişikliğini başarırsa Avrupa Baharı başlayacak. Çoğu ülkede krallık olan Avrupa’da yerli halk ayaklanmaya başlayacak. Onlar da millet iradesini esas alan sistemleri talep etmeye başlayacak. Avrupa’da şu anda ekonomik, siyasi ve ahlâki olarak bir çöküş yaşanıyor. ‘Batı medeni, Batı gelişmiş’ şeklinde yıllardır bize empoze edilenlerin yanlış olduğunu son bir haftada yaşanan olaylarla ayan beyan gördük” diye konuştu.

Büyük bir çınar olduğumuz ve çok derinlerden gelen bir devlet geleneğimizin bulunduğuna dikkat çeken Toru, “Bin yıllık geçmişimizde; Beylikler Dönemi, Selçuklular ve Osmanlı devletlerinde beyler, hakanlar, sultanlar var. Hükümet modelinde çok başlılığı götürmeyen bir yapı var. Şu anda biz kendi devlet geleneğimizden gelen bir model üzerinde hareket ediyoruz” dedi.

-İmar müjdesi-
Mahalle sakinlerine bir de müjde veren Başkan Toru, “İmar planı revizyon çalışmaları bitti. 18. Madde uygulaması da tamamlanmak üzere ve yakında askıya çıkaracağız. Çok ciddi bir itiraz olmazsa Haziran ayına kadar tescil işlemi gerçekleşecek ve yeni tapularınızı alacaksınız. Yeni tapularınızı aldıktan sonra imar durumuna göre yeni yollarınızı açacağız, yeşil alanlarınızı oluşturacağız, sağlık ocağı, okul, sosyal tesis gibi yatırımları gerçekleştirme imkânımız olacak” ifadelerini kullandı.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür, ayrıca gün boyunca SKM çalışmaları kapsamında çeşitli sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.