Sorun çözüldü mü? Microsoft'tan açıklama geldi...

İnternet sistemlerinde dünya genelinde büyük bir yazılım arızası yaşanıyor. Microsoft'tan açıklama geldi. İşte tüm detaylar...

Sorun çözüldü mü? Microsoft'tan açıklama geldi...
Yayınlanma:

Microsoft’un sisteminde yaşanan sıkıntı Türkiye'de dahil olmak üzere birçok sektörü etkiledi. Dünyada birçok havalimanında uçuşlar durdu, hastane randevu sistemleri çöktü.

THY, Google, Skype, Gmail, Facebook, Minecraft gibi markalar sıkıntı yaşadı. Onlarca site çökerek mavi ekran hatası verdi. Küresel çaptaki internet kriziyle ilgili Microsoft'tan art arda açıklama geldi. Türkiye'deki son durumu ise Bakan Uraloğlu açıkladı. THY, bazı uçuşların iptal edileceğini duyurdu.

İnternet sistemlerinde dünya genelinde büyük bir yazılım arızası yaşanıyor. ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un sistemlerinde yaşanan arıza pek çok sektörü etkiledi. Binlerce Windows cihazı, açılışta Mavi Ekran (BSOD) sorunu yaşıyor ve bu durum bankaları, havayollarını, TV yayıncılarını, süpermarketleri ve dünya çapında daha birçok işletmeyi etkiliyor.

İddiaya göre siber güvenlik sağlayıcısı CrowdStrike tarafından yapılan hatalı bir güncelleme, etkilenen bilgisayarları ve sunucuları çevrimdışı hale getirerek makinelerin düzgün bir şekilde başlatılamaması için onları bir kurtarma önyükleme döngüsüne zorladı.

MICROSOFT'TAN SON AÇIKLAMA

Microsoft 365'ten yapılan son açıklamada, "Sorunun altında yatan neden düzeltildi ve birkaç Microsoft 365 uygulaması ve hizmeti tam işlevselliğe geri yüklendi. Kalan etki bazı uygulama ve hizmetlerde sürüyor." ifadelerine yer verildi.

3cc46e18-3098-422d-ac73-d7a37b2a26df.jpg

SİBER SALDIRI DEĞİL, KÜRESEL ÖLÇEKTE BİR YAZILIM PROBLEMİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ulusal Deniz Emniyeti Başkanlığında yaptığı açıklamada Windows işletim sistemi kullanan cihazlarda global çapta meydana gelen kesintiye ilişkin yapılan inceleme neticesinde yaşanan aksaklığın siber saldırı kaynaklı olmadığı tespitinin yapıldığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, “Çözüm önerileri SİP platformu üzerinden tüm SOME’lerimiz ile paylaşılmıştır. Ülkemizin siber sınırlarını korumak için yerli ve milli ürünlerimizle 7 gün 24 saat aralıksız çalışmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

836a61fc-d592-48e4-a2c1-517f672439db.jpg

Uraloğlu, burada yaptığı konuşmasında deniz emniyeti hakkında da açıklamalarda bulunarak, “Ana Arama Kurtarma Merkeziyle dünya denizlerinde acil durumdaki Türk gemilerinin veya gemi insanlarının problem yaşamaları halinde gerekli müdahale ile deniz unsurlarının acil durum koordinasyonunu sağladıklarını açıkladı. Ulusal deniz emniyeti başkanlığı bünyesinde bulunan dünyanın sayılı Türkiye’nin tek simülatör merkezinin yaşanabilecek deniz kirliliği ve deniz kazalarına etkin müdahaledeki önemini vurgulayan Bakan Uraloğlu, Ana Arama ve Kurtarma Koordinasyon Merkezi ile sadece Türk Arama Kurtarma Bölgesi içinde değil dünyanın her noktasında dünya denizciliğine hizmet verdiklerini söyledi.

Uluslararası yaşanan internet bağlantı sorunu ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Bakan Uraloğlu, “Windows işletim sistemi kullanan cihazlarda global çapta meydana gelen kesintiye ilişkin yapılan inceleme neticesinde yaşanan aksaklığın siber saldırı kaynaklı olmadığı tespiti yapılmıştır. Söz konusu kesintinin CrowdStrike ürününü kullanan kurum ve kuruluşlarda meydana geldiği tespit edilmekle birlikte çözüm önerileri SİP platformu üzerinden tüm SOME’lerimiz ile paylaşılmıştır.” dedi. Uraloğlu, Türkiye’nin siber sınırlarını korumak için yerli ve milli ürünlerle 7 gün 24 saat aralıksız çalışmaya devam ettiklerini vurgulayarak, kamu ve özel kurumlarla iletişim halinde olduklarını ve sorunlara hızlıca müdahale edildiğini bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.