İstanbul'da hissedilen bir deprem oldu. Depremin Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana geldiği, İstanbul ve çevre illerden de hissedildiği bilgisi paylaşıldı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depreme ilişkin açıklamasında "Balıkesir Sındırgı'da 6.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. İstanbul ve çevre illerden de hissedilen depremle ilgili olarak, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri derhal saha taramalarına başlamıştır. An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. An be an takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.
İstanbul Valiliği, kentte de hissedilen Balıkesir merkezli 6.1 büyüklüğündeki depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını, sahada tarama çalışmalarına devam edildiğini açıkladı.
Balıkesir'de saat 19.53'te Sındırgı ilçesi merkezli 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 11 kilometre derinliğinde meydana gelen sarsıntı İstanbul'da da hissedildi. Sarsıntının ardından İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul’da da hissedildi. An itibarıyla herhangi bir olumsuzluk yaşanmamış olup, saha ekiplerimiz tarama çalışmalarına başlamıştır" denildi.