Siyasetçiler, aktivistler ve içlerinde oyuncuların olduğu bir grup, Gazze için açlık grevine başladı.

Amerika’da bir grup aktivist, siyasetçi ve oyuncu, Beyaz Saray’ın önünde, Gazze için ‘kalıcı ateşkes’ isteğiyle 5 günlük açlık grevi başlattı.

Siyasetçiler, aktivistler ve içlerinde oyuncuların olduğu bir grup, Gazze için açlık grevine başladı.
Yayınlanma:

Amerika’da bir grup aktivist, siyasetçi ve oyuncu, Beyaz Saray’ın önünde, Gazze için ‘kalıcı ateşkes’ isteğiyle 5 günlük açlık grevi başlattı. Farklı eyaletlerden yerel siyasetçiler, önde gelen Müslüman ve Yahudi sivil toplum kuruluşlarından aktivistler ve Amerikalı oyuncu Cynthia Nixon, Gazze'de ateşkes çağrıları konusunda kazanılan ivmenin kaybedilmemesi adına orada bulunduklarını açıkladı. Şükran Günü ve Noel tatili nedeniyle Amerikalıların dikkatlerinin dağıldığının altını çizen Nixon, Gazze’de 7 haftada 15 bin kişinin öldürülmesini ‘eşi benzeri görülmemiş durum’ olarak değerlendirdi. Nixon, "Filistinlilerin öldürüldüğünü, bombalandığını ama aynı zamanda da açlığa mahkum edildiğini vurgulamak için bu açlık grevini başlattık." Dedi.

‘’DAİMİ BİR ATEŞKESE İHTİYACIMIZ VAR’’

New York eyalet Temsilciler Meclisi Üyesi Zohran Mamdani, Gazze'deki "insani ara"nın 2 gün daha uzatılmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Mamdani, "Ancak daimi bir ateşkese ihtiyacımız var. Tüm ailelerin bir arada yaşadığı bir dünya için mücadele veriyoruz. Bunu başarmanın yolu da bombalamalar ya da savaş değil, ateşkestir." İfadelerinde bulundu.

Mamdani, grevde yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Joe Biden'ı "kalıcı ateşkes" için çağrıda bulunmaya davet ederek yapacakları 5 günlük açlık greviyle Filistinlilerin, Biden politikaları nedeniyle yaşadığı açlığa az da olsa bir ışık tutacaklarını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.