Sendikalardan torba yasaya tepki

İşçi sendikaları, torba yasa teklifine tepki gösterdi. Sendikalar teklifin geri çekilmesini istiyor

Sendikalardan torba yasaya tepki
Yayınlanma:
Güncelleme:

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ne sendikalar tepki gösterdi.  Türk-İş, Hak-İş ve DİSK tarafından yapılan ortak açıklamada 25 yaş altı ve 50 yaş üstündeki çalışanlar için belirli süreli sözleşmelerin iki yıla kadar koşulsuz olarak yapılmasına imkan veren düzenlenmenin TBMM’den geri çekilmesini talep etti.

sendikalardan-torba-yasaya-tepki.jpeg

TAMAK: “İŞÇİNİN EMEĞİ SERMAYE SÖMÜRÜSÜNE BIRAKILIYOR”

Genel Kurul’a gelmesi beklenen torba yasanın sorunu çözme yerine, çoğaltacağını belirten Türk-İş Konya İl Temsilcisi Abdülkadir Tamak, “İstihdam Paketi adı altında kamuoyuna sunulan düzenleme uzun vadede bir güvensizleştirme ve sendikasızlaştırma paketidir. İstihdam kolaylığı sağlayacağı iddia edilen düzenleme belirli süreli iş sözleşmelerinin yaygınlaştırılmasına, kıdem ve ihbar tazminatı gibi işçilerin en temel istihdam güvencelerinin ve de çalışma barışının da ortadan kalkmasına neden olacaktır. İşsizlik sigorta fonu, işvereni teşvik fonuna dönüştü. Bu istihdam paketi, işverenlere teşvik, muafiyet ve af getirmekte, işçinin emeği, sermayenin sömürüsüne bırakılmaktadır. Salgın koşulları fırsata dönüştürmek istenmektedir.  Hükümetin uygulaması gereken öncelikli politika, kayıt dışı çalışmayı önlemektir. Kayıt dışılığa dayanan emek sömürüsü ortadan kaldırılmalıdır. Kayıt dışı istihdamla ülke büyük bir gelir kaybına uğramaktadır. İstihdamı arttıracağız deyip işçiler güvencesizliğe, sendikasızlığa mahkûm edilemez. İşçiye ölümü gösterip, sıtmaya razı razı olmaları beklenerek, işsizlikle mücadele edilemez” diye konuştu.

sendikalardan-torba-yasaya-tepki-001.jpeg

TAMER: “ÖYLE BİR TORBA Kİ ADALETSİZLİKLERLE DOLU”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan DİSK Konya İl Temsilcisi Mustafa Tamer, “Meclis’e sunulan ve komisyondan geçen yasa teklifi ile işverenlere bol keseden teşvik dağıtılırken işçilerin de en temel hakları gasp edilmek istenmektedir. Tüm işçiler bilir ki belirli süreli sözleşme demek, geçici işçilik demektir. Belirli süreli çalışan işçinin iş güvencesi olmaz. Kıdem, ihbar tazminatı olmaz.  Emekli olma şansı zorlaşır. Genç ve ileri yaşlardaki işçilere yapılan bu ayrımcılık anayasaya aykırıdır, haksızlıktır, hukuksuzluktur, vicdansızlıktır. 25 yaş altındaki ve 50 yaş üstündeki işçilere yapılan bu ayrımcılığın nedenini biliyoruz. Defalarca kıdem tazminatımıza el uzatılırken, işçi sınıfı ayağa kalkınca geri adım atmak zorunda kalıyorlar. Bu kez de yaşımıza göre ayrımcılık uygulayarak kıdem tazminatı hakkımızı parça parça gasp etmek istiyorlar. Torba yasa adı verilen düzenleme emeklilikte yaşa takılanları da etkileyecek. Teklif yasalaşırsa, emeklilikte yaşa takılan belirli süreli sözleşmeyle çalışmaya zorlanacak ve daha güvencesiz koşullarda çalışmış olacaklar. Kıdem ve ihbar tazminatı da alamayacaklar. Daha da kötüsü ayda 10 günün altında çalışan 25 yaş altı gençlerin emeklilik primi dahi yatırılmayacak. Yani çalışma süreleri emekliliklerine  sayılmayacak. Yani kıdem tazminatımızı, emeklilik hakkımızı kaldırıp atmak istiyorlar. Aynı torbadan işverenlere de bol bol destek ve teşvikler dağıtılıyor. Pandemi koşullarında yaşam ve geçim savaşı veren, işsiz ve aşsız kalan, ücretsiz izin adı altında açlığa mahkum edilen işçiler, bize ait olan işsizlik sigortası fonundan destek alanlar ise patronlar. Meclise getirilen torba öyle bir torba ki adaletsizliklerle dolu. Kayıt dışı işçi çalıştıran işveren mevcut yasalarına göre suç işlemektedir. Ancak yeni torba yasaya göre işveren suçunu kabul etmesi durumunda af edilmekte, üstüne üstlük prim teşviki ile ödüllendirilmektedir” dedi.

sendikalardan-torba-yasaya-tepki-002.jpeg

ANGI: “DÜZENLEME İŞÇİNİN LEHİNE”

Yapılacak düzenlemenin işçinin haklarını koruyan bir düzenleme olduğunu dile getiren AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise şu ifadelere yer verdi: “Yapılan düzenlemede her yıl birikecek paralarla usulüne göre çalışanın hakkı korunacak. Torba yasanın işçiden ziyade işvereni destekleyen bir yasa olduğu iddiaları doğru değil. Tam tersine bu düzenleme en çok çalışanın lehine. Çalışan, belirli sürelerle 3-5 yer bazısı 10 yerde çalışmış. En son çalıştığı döneme denk gelen 5 yılı belki hak etmiş olarak çıkabilen bir konumdayken, burada rakam her yıl birikecek. Makul teklifler değerlendirilir, hep karşı çıkarak süreci yönetemiyorsunuz. Düzenleme yapıldığında geçmişe dair hak kayıpları yok. Bu tarihten sonrası ile ilgili kısımda bu şekilde yeni geliştirilecek yapı içerisinde biriktirilmiş olacak. Yani bunun çalışan kesimin hakkının korunacağı ve işverenin de sırtındaki yükün azaltılarak, başına bir hal geldiği zaman çalışanını mağdur etmeyeceği taşınabilir bir yüke dönüştürülmeli. Her iki tarafında adaletle sorumluluklarını taşıyan ve bundan faydalanma noktasında da devlet güvencesinde yürümesi gereken çözüm üretilmesi gerektiği kanaatindeyim.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.