Selçuk Üniversitesi 3 ödül kazandı

Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Sürdürülebilir Şehir Mobilyaları Hackathonu’nda 3 mansiyon ödülü kazandı.

Selçuk Üniversitesi 3 ödül kazandı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından üniversite öğrencilerine yönelik “Sürdürülebilir Şehir Mobilyaları Hackathonu” düzenlendi. 120 öğrencinin 40 kişilik gruplar halinde katıldığı hackathon 3 gün sürdü.

selcuk-universitesi-3-odul-kazandi.jpg

Konya Bilim Merkezinde gerçekleştirilen hackathonda öğrenciler, şehir hayatının her alanında var olan şehir mobilyalarının iklim değişikliğine karşı mücadele edilebilir, çağın ve şehrin insanlarının ihtiyaçlarına cevap verebilir olması amacına yönelik olarak ürettikleri özgün fikirlerini tasarımlara dönüştürdü. Hackhathonda ortaya konulan tasarımlar jüri üyesi akademisyenler tarafından senaryo, sürdürülebilirlik, özgünlük, kullanışlılık, inovatif olma, erişilebilirlik, üretilebilirlik, uygulanabilirlik, estetik, güvenlik, maliyet, depolama, pafta tasarımı ve sunum kategorilerinde değerlendirildi.

Hackathonda, Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencileri Berna Mumcu, Sultan Kara ile Şule Aygün’ün projesi, 4. sınıf öğrencisi Didar Hidayetoğlu ve bölüm mezunu İrfan Küçükbezirci’nin projesi, 3. sınıf öğrencisi Umut Görgün ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencisi Bensu Arslan’ın projesi mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.