Rıhle (İlim Yolculuğu) programı başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, TİMAV ve TÜGVA organizasyonuyla gerçekleştirilen ilim yolculuğu RİHLE programı başladı.

Rıhle (İlim Yolculuğu) programı başladı
Yayınlanma:

Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, TİMAV ve TÜGVA organizasyonuyla gerçekleştirilen ilim yolculuğu RİHLE programı başladı.

f4epqb7xsaailyp-001.jpg

İlim geleneğini sürdürmek adına, İslam dünyasının çeşitli bölgelerinde yaşayan ilim adamlarının ve öğrencilerin bir araya getirildiği Rıhle programı bugün başladı.

Bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan Rıhle programı 21 Ağustos- 1 Eylül tarihlerinde, 14:00-18:30 saatleri arasında, Selçuklu Kongre Merkezinde yapılacak.

RIHLE NEDİR?

Rıhle, Arapça رحل kökünden gelir. Bir yerden bir yere gitmek anlamında kullanılan bu kelime daha sonra sadece hadis yolculuğu ya da ilim yolculuğu anlamıyla terimleşmiştir. Hadis yolculuğuna çıkanlara da rahhâl denir. Bu yolculuklar sahabe döneminde başlamıştır sonraki dönemlerde bir beyan geleneği olarak nesillerden nesillere aktarılmıştır. İlmin izini sürmek, öğrenmek ve öğretmek için yola çıkan talebe ve ulema, İslam dünyasına müthiş bir ilmî hareketlilik kazandırmıştır.

PROGRAMIN AMACI

Rıhle (İlim Yolculuğu) geleneğini sürdürmek adına, İslam dünyasının çeşitli bölgelerinde yaşayan ilim adamlarının ve öğrencilerin bir araya getirilmesi amacıyla yapılan program boyunca hadis, hadis usulü, fıkıh, fıkıh usulü, tefsir, tefsir usulü, akaid gibi Temel İslamî İlimler ile ilgili klasik metinler, bu metinlere ömrünü vermiş ilim adamları tarafından klasik usul ile tedris edilmiştir. Program sonunda öğrenciler, İslami İlimlerde klasik yöntemin esasları, okunan metnin yazarı ve metnin konusu ile ilgili detaylı malumata sahip olmuşlardır.

PROGRAMA HANGİ HOCALAR KATILACAK?

Halis AYDEMİR

Yasir QADHI

Nurettin YILDIZ

Mustafa KORUYUCU

Mehmet Ali BÜYÜKKARA

Hüseyin GÖKALP

Mahmud Hasan Ed-DEDEV

Cemal KALKAN

Kasım KÜÇÜKALP

Ahmet POÇANOĞLU

Hasan SEVİM

Sami BAYRAKÇI

Ali ÇETİNKAYA

Abdullah YILDIZ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.