Zeyrek’in cenazesinde Nehir’e verdiği sözü hatırlatan Özel, “Babanın yerine ben seninle sınava geleceğim” diyerek genç kıza moral verdi. Özel, sınav sabahı Nehir’le birlikte okulun yolunu tuttu ve tüm öğrencilere başarı dileklerini iletti.
Ferdi Zeyrek, bayramın ilk günü evindeki havuzda elektrik akımına kapılarak ağır yaralanmış, duran kalbi 70 dakika sonra çalıştırılsa da kurtarılamamıştı. Zeyrek’in vefatı, Manisa’da ve Türkiye genelinde büyük üzüntü yaratmıştı.

Cenazeye on binlerce kişi katılırken, Özgür Özel hem törende hem de defin sırasında aktif rol aldı. Halk TV yazarı İsmail Saymaz’a konuşan Özel, yakın dostu Zeyrek’in cenazesini bizzat yıkadığını ve kefenlediğini anlattı. “Bu bizim Manisa’da normaldir. Yakın arkadaşının cenazesine sahip çıkmak, onu son yolculuğuna uğurlamak bizim görevimizdir” dedi.
Bu anlamlı jest, hem siyasi hem de insani yönüyle kamuoyunda takdir topladı. Özel’in bu davranışı, siyasetin ötesinde bir vefa örneği olarak hafızalara kazındı.