Konya
Kapalı
24°
Aksaray
Açık
27°
Karaman
Açık
25°
Ara
Anadolu'da Bugün Gündem Olağanüstü tedbirler! İdari izin ve etkinlikler 6 gün yasaklandı

Olağanüstü tedbirler! İdari izin ve etkinlikler 6 gün yasaklandı

Ankara'da 7-8 Temmuz 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi öncesinde geniş kapsamlı güvenlik ve idari tedbirler hayata geçiriliyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk

Ankara'da 7-8 Temmuz 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi öncesinde geniş kapsamlı güvenlik ve idari tedbirler hayata geçiriliyor. Ankara Valiliği tarafından yayımlanan genelgeye göre, bazı ilçelerde kamu personeline idari izin verilirken, birçok etkinlik de geçici olarak yasaklandı.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nin talimatı doğrultusunda; Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Gölbaşı, Keçiören, Mamak, Pursaklar, Sincan ve Yenimahalle ilçelerinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personelin büyük bölümü, 6-12 Temmuz 2026 tarihleri arasında idari izinli sayılacak. Zirvede görev alanlar ile kritik hizmetlerde çalışan personel ise görevlerine devam edecek.

Sağlık, güvenlik, göç, ulaşım, lojistik, 112 Acil Çağrı Merkezi, altyapı, haberleşme, itfaiye, acil durum ve afet yönetimi gibi alanlarda çalışan personel izin kapsamı dışında tutuldu. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için diğer kurumlarda da yeterli sayıda personelin görev başında bulunacağı belirtildi.

Etkinliklere Geçici Yasak

Valilik, 6 Temmuz Pazartesi günü saat 06.00'dan 12 Temmuz Pazar günü saat 24.00'e kadar kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenecek sınav, sempozyum, panel, mezuniyet töreni, şenlik, konser, eğlence ve kutlama gibi kamuya açık etkinliklerin yapılmayacağını duyurdu.

Ayrıca zirve süresince güvenlik birimlerince belirlenecek güzergâhlarda, konukların konaklayacağı oteller çevresinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nin bulunduğu bölgelerde trafiği aksatabilecek veya toplu hareketliliğe neden olabilecek hiçbir etkinliğe izin verilmeyecek.

Valilik, belirtilen hassas bölgeler dışında gerçekleştirilecek düğün ve benzeri organizasyonların yasak kapsamında olmadığını, ancak hassas bölgelerde yapılacak etkinliklerin ilgili kaymakamlıkların iznine tabi olacağını bildirdi.

Yetkililer, NATO Zirvesi süresince güvenlik ve kamu hizmetlerinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için tüm kurumların gerekli tedbirleri alacağını ve ihtiyaç halinde yeni uygulamaların kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *