MEPAŞ Konya'da bazı yerlerde elektrik kısıtlamasına gidecek

İran’dan Türkiye’ye gelen doğal gazın 10 gün süreyle kesintiye uğraması ile başlayan elektrik kesintilerinin sanayi üretimini olumsuz etkilemeye devam ediyor.

MEPAŞ Konya'da bazı yerlerde elektrik kısıtlamasına gidecek
Yayınlanma:
Güncelleme:

Meram Elektrik Perakende Satış A.Ş. (MEPAŞ) bazı abonelerine gönderdiği mesaj ile 22 Ocak Cumartesi ve takip eden günlerde bölge bölge 24 saat elektrik kesintisi uygulayacağını bildirdi. 
Mesajda kesintinin sebebinin İran doğalgaz boru hattındaki arıza olduğu ifade edildi. Kesintilerin ağırlıklı olarak sanayi bölgelerinde yapılacağı öğrenildi.

MEPAŞ tarafından bazı abonelere gönderilen bilgilendirme mesajı ise şu şekilde:
"Yazılı ve görsel basında yer aldığı üzere İran doğalgaz boru hattındaki arıza nedeniyle 20.01.2022 tarihinden itibaren 10 gün süre ile Elektrik Doğalgaz Santralleri tam kapasite ile çalışamayacaktır. Bu nedenle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın düzenlemesi gereğince, bazı yerlerde 24 saat süresince elektrik kısıtına gidilmek zorunda kalınacaktır. Bu çerçevede söz konusu düzenleme gereğince 22.01.2022 tarihinde (Cumartesi günü) 00.00-23.59 saatleri arasında tesisatınızda elektrik kısıtına gidilmek zorunda kalınacaktır. Saygılarımızla"

OSB’lerdeki elektrik kesintileri üretimi zorluyor
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, “İran doğal gazının ülkemize arzında yaşanan kesinti ile birlikte önce sanayicilerimize, BOTAŞ tarafından doğalgaz kullanımı ile ilgili kapasitelerini yüzde 60 ile sınırlandırmaları yönünde bir karar geldi. Organize sanayi bölgeleri olarak bu süreci yönetmeye çalışırken, hemen ardından TEİAŞ organize sanayi bölgelerimize ortalama üç günü bulan elektrik kesintileri yapılacağını bildirdi. Organize sanayi bölgelerimiz şu anda bu süreci yönetmek, sanayicilerimizin üretim kayıplarını minimumda tutmak için olağanüstü gayret gösteriyor. Ancak buna rağmen şunu biliyoruz ki, üretimin ve ihracatın ivmelendiği bir dönemde yaşanan elektrik kesintilerinin ekonomiye ve sanayi üretimine mutlaka olumsuz bir yansıması olacak” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.