Konya’dan Yunanistan’a tokat gibi cevap

Yunanistan'da yayın yapan bir gazetenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili hakaret içeren manşetine Konya’dan büyük tepki geldi. AK Parti Konya Milletvekilleri Halil Etyemez ve Selman Özboyacı, “Türkiye, oyunlarını bozuyor” derken, ABK Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baydar, “Bu Cumhurbaşkanımız nezdinde Türkiye’ye yapılmış bir hakarettir” dedi.

Konya’dan Yunanistan’a tokat gibi cevap
Yayınlanma:
Güncelleme:

Geçtiğimiz gün Yunanistan’da yayın yapan Demokratia gazetesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içeren bir manşet attı. Ülkemiz tarafından büyük tepkiyle karşılanan hakaret içerikli manşet ile ilgili Konya’dan da büyük tepki geldi. AK Parti Konya Milletvekillerinden Halil Etyemez ve Selman Özboyacı, Yunanistan’ın Akdeniz’de haksız girişimlerine izin vermediğimiz için acziyetlerinin ortaya döküldüğünü dile getirdi. ABK Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ahmet Baydar ise Türkiye’nin güçlü ve kararlı adımlarla büyümeye devam edeceğini söyledi.

konyadan-yunanistana-tokat-gibi-cevap.jpg

ETYEMEZ: BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE'Yİ İNŞA EDECEĞİZ

Yunanistan'da yayın yapan bir gazetenin Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında attığı manşetle ilgili olarak açıklama yapan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Yunanistan'da bir gazetenin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almasını, hakaret etmesini şiddetle kınıyorum. Cumhurbaşkanımıza hakaret etme cüretinde bulunmak kimsenin haddine değildir. Atılan başlığın basın ve ifade özgürlüğüyle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Yunan makamları bu hadsizler hakkında gerekli idari ve adli işlemleri derhal yapmalıdır. Şer odakları, bu tür seviyesiz ve ahlaksız yaklaşımlar ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde başarıdan başarıya koşan, mazluma el uzatan, bölgesinde lider dünyada söz sahibi olan Türkiye'mizin önünü kesmek istemektedir.  2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz engellenmeye çalışılmaktadır. Bu tür yaklaşımlar, bizim büyük ve güçlü Türkiye davamıza olan inancımızı daha da perçinlemektedir. İçimizdeki ve dışımızdaki şer odaklarının tüm engellemelerine rağmen geleceğe emin adımlarla ilerleyecek, büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa edeceğiz” diye konuştu.

konyadan-yunanistana-tokat-gibi-cevap-001.jpg

ÖZBOYACI: YUNANİSTAN HAYAL DÜNYASINDA YAŞIYOR

Yunanistan’da bir gazetenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında attığı manşeti kınayan AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Avrupa ve Yunanistan’ın  acziyetinin ortaya çıktığını dile getirdi. Atılan manşeti, tüm Yunan halkına yüklemenin de doğru olmadığını söyleyen Özboyacı, “Yunanistan Dışişleri Başkanı, bu gazeteyi ve manşetini kınadı. Türkiye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hakkında Avrupa’da yazılan yazılar, Türkiye’nin Akdeniz’de ne kadar güçlü olduğunun göstergesidir. Avrupa’nın istediği düzene karşı gelerek, Akdeniz’de herkesin hakkını almasını istememiz Avrupa’yı rahatsız ediyor. Türkiye olarak, Akdeniz’deki doğal kaynaklarda herkes hakkı olanı alsın diyoruz. Fakat Avrupa bunu kabul etmiyor ve sadece kendisi kullanmak istiyor. Türkiye, Akdeniz’de hakkı olmayan bir durumu asla istemiyor. Buna rağmen Yunanistan arkasına emperyal batılı ülkeleri alarak Akdeniz’de hakkı dışında hak istiyor. Yunanistan hayal dünyasında yaşıyor. Türkiye, güçlü ve kararlı duruşuyla Akdeniz’de haksızlık oyununu bozuyor. Bunun yanında böylesine milli meselelerde tüm Türkiye’nin birlik olması da hepimiz için gurur kaynağı olmuştur. Özellikle gençlerimizin bu bilinçte olduğu görmek hepimizi mutlu ediyor” diye konuştu.

konyadan-yunanistana-tokat-gibi-cevap-002.jpg

BAYDAR: TÜRKİYE GÜÇLÜ ADIMLARLA İLERLEYECEK

ABK Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ahmet Baydar, Yunanistan’ın haksız tutumunu ve atılan manşeti kınadı. Baydar, Türkiye’nin her geçen gün güçlü ve emin adımlarla ilerlediğini söyleyerek, “Doğu Akdeniz’de haksız emelleri olan Yunanistan ve Fransa’nın emelleri boşa çıkacak. Emperyalist güçlerin Akdeniz’e hakim olmasına izin vermeyen Türkiye, bu doğrultuda güçlü adımlarla ilerleyecek. Türkiye’nin haklı duruşunu sindiremeyenler, hakaret içerikli manşet atarak içyüzlerini dışarı çıkarmış oluyorlar. Yunanistan’da yapılan bu manşeti kınıyoruz ve tüm gücümüzle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında olduğumuzu belirtiyoruz. Türkiye bugün hakkı olanı elbette alacaktır. Buna ne Avrupa ülkelerinin baskısı, ne Yunanistan’ın kışkırtmaları engel olabilecektir” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.