Konya'da pazar yerlerinde denetimler artacak (Özel Haber)

Konya Pazarcılar Odası Başkanı Yasin Aktaş, 'Karatay, Meram ve Selçuklu Belediye Başkanlarımızla görüşmelerimiz neticesinde zabıta ekipleri ile ortak çalışma harekâtı başlatacağız ve denetimleri sıklaştıracağız' dedi.

Konya'da pazar yerlerinde denetimler artacak (Özel Haber)
Yayınlanma:

Geçtiğimiz günlerde Konya Pazarcılar Odası Başkanı Yasin Aktaş, Meram, Karatay ve Selçuklu Belediye Başkanlarıyla bir araya gelmiş ve oda olarak taleplerini iletmişlerdi. Belediye başkanlarıyla yapılan görüşmelerin detaylarını gazetemize değerlendiren Başkan Yasin Aktaş, “Geçtiğimiz günlerde belediye başkanlarımızı makamlarında  ziyaret ederek taleplerimizi ilettik ve olumlu neticeler aldık. Taleplerimiz arasında pazar yerlerinde zabıta denetiminin arttırılması, market önlerine açılan tezgâhların kaldırılması ve pazar yerlerinin üstünün kapatılması yer aldı”  diye konuştu.

“YAPTIRIMLAR UYGULANACAK”

Belediye başkanlarının özellikle pazar yerlerinde zabıta denetiminin arttırılması yönünde üzerlerine düşeceklerini yapacaklarını belirttiğini söyleyen Aktaş, “Bazı pazar esnafımız etiket hilesi yapıyor. Bizim yaptırım gücümüz olmadığından dolayı bunun önüne geçemedik. Bu yüzden belediye başkanlarımızla pazarlarımızda zabıta ekipleri tarafından yüksek sesle bağıran, etikette hile yapan ve çürük ürünleri arka taraflara koyup usulsüzlük yapan esnafa ilişkin daha caydırıcı yaptırım uygulamasına yönelik kararlar aldık”  şeklinde konuştu.

“ORTAK BİR ÇALIŞMA BAŞLATACAĞIZ”

Ayrıca market ve site önlerine açılan korsan tezgâhların önüne geçmek için de yeni çalışmalar başlatılacağına dikkat çeken Aktaş, “Market ve site önlerine pazar yeri gibi korsan tezgâh açanlar için de bir düzenleme yapılmasına dair düşüncelerimizi başkanlarımıza ilettik.  Vatandaşımız marketlerde ürün seçerken alacağı ürünlere tırnaklarını basıyor. Bu da hem ürünün ezilmesine sebep oluyor hem de sağlığı tehdit ediyor. Marketlerde bu durum her geçen gün artarak devam ediyor. Marketlere gidip domateslere baktığınız zaman birçoğunda tırnak izi görürsünüz. Bu da insan sağlığını etkileyip, hastalıklara davetiye çıkarıyor. İşin sağlık boyutu bir tarafa ama marketlerin dışarda ürün satmak gibi bir yetkisi de yok zaten.  Marketler sattıkları ürünlerini içerde ambalajlı satmak zorunda. Bu konuda da  3 merkez ilçe ve Büyükşehir Zabıta Ekipleri ile ortak bir çalışma başlatacağız” şeklinde konuştu.

“YARIM KALAN PAZAR YERLERİ  TAMAMLANACAK”

Pazar yerlerinin ne zaman kapanacağı ile ilgili de bir talebimiz oldu lakin umut edici bir cevap alamadık diyen Başkan Aktaş, “Belediyelerimizde ödeneğin fazla olmadığı gerekçesiyle pazar yerlerinin üstünün şu an kapatılmayacağı ve mevcut pazar yerlerine bu şekilde devam etmemiz istendi. Yapımı devam eden bir kaç yarım pazar yeri var önümüzdeki süreçte onların yapımının tamamlanacağı da ifade edildi” dedi. 

Özel Haber: Müslüm Evci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.