Konya'da koronavirüs denetimleri devam ediyor

Konya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine ilişkin denetimler sürüyor.

Konya'da koronavirüs denetimleri devam ediyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Konya'da polis ve zabıta ekipleri, cadde ve sokaklarda Kovid-19 denetimlerine devam etti.

konyada-koronavirus-denetimleri-devam-ediyor.jpg

Yapılan denetimlerde, kent genelinde özellikle vatandaşların yoğun olarak alışveriş yaptıkları yerlerden eski Tellal Pazarı, tarihi Bedesten Çarşısı ve Kapalı Sarraflar Çarşısı'nda maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulduğu görüldü.

Zabıta ekipleri, semt pazarlarında da esnaf ve alışveriş yapan vatandaşlara, maske, mesafe ve hijyen konusunda uyarılarda bulundu.

konyada-koronavirus-denetimleri-devam-ediyor-001.jpg

30 yıldır Tellal Pazarı'nda esnaflık yapan Hasan Çetinkaya, yaptığı açıklamada, hem esnafın hem de vatandaşların maske kullanımında hassas davrandığını belirtti.

Kovid-19'un toplumun her kesimini olumsuz etkilediğini ifade eden Çetinkaya, "Polisin, zabıtanın denetimleri devam ediyor. Denetçilerin bizden istedikleri, 14 kurala; maske, mesafe, temizlik kurallarına uymamız. İnsanlar genel olarak kurallara uyuyorlar, çünkü korkuyorlar." dedi.

konyada-koronavirus-denetimleri-devam-ediyor-002.jpg

Daha önce Kovid-19 tedavisi gördüğünü söyleyen 24 yaşındaki öğrenci Engin Çimer de kurallara mutlaka uyulması gerektiğine dikkati çekerek "Hastalığın şakası yok, herkes dikkat etsin." dedi.

konyada-koronavirus-denetimleri-devam-ediyor-003.jpg

Sarraflar Çarşısı esnafından Yusuf Yaşar ise çarşı içinde esnaf ve müşterilerin büyük kısmının tedbirlere uyduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.