Konya Şehir Hastanesi ‘Anne Dostu Hastane’ unvanı aldı

Sağlık Bakanlığı’ndan gelen uzman ekipler tarafından yapılan denetim ve kontroller neticesinde Konya Şehir Hastanesi ‘Anne Dostu Hastane’ belgesi almaya hak kazandı.

Konya Şehir Hastanesi ‘Anne Dostu Hastane’ unvanı aldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

‘Anne Dostu Hastane’ belgesi alan Konya Şehir Hastanesi yönetici ve çalışanlarını kutlayan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Böylesine anlamlı bir unvanı kazanmak son derece önemlidir, fakat asıl önemli olan bu unvanı her sene koruyabilmek ve bu ünvanın sorumluluklarını tam olarak yerine getirebilmektir” dedi.

konya-sehir-hastanesi-anne-dostu-hastane-unvani-aldi.png

Konya Şehir Hastanesi’nin büyüklüğü düşünüldüğünde kazanılan ünvanın ne derece anlamlı olduğunun daha net ortaya çıkacağını söyleyen Prof. Dr. Koç, “Pilot il olarak Konya’da başlayan ‘İlkadım ebe gebe okulu’ projesinin ‘Anne Dostu Hastane’ belgesi alınmasında son derece önemli katkıları olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Koç, “Milletvekilimiz Sayın Leyla Şahin Usta’nın da büyük önem verdiği ve bizzat takip ettiği ‘Ebe-Gebe Okulu’ projesi ile anne adaylarımız, doğumun bütün evreleri ve çocuk bakımı konusunda alanında uzmanlaşmış sağlık çalışanlarımız tarafından eğitime tabi tutulmaktadırlar. Konya Şehir Hastanemiz bünyesinde de anne adaylarımıza proje kapsamında son derece nezih bir ortamda bu hizmet sunulmaktadır” diyerek bu alanda yapılan çalışmaları başlatarak destek veren Milletvekili Usta’ya da teşekkür etti.

konya-sehir-hastanesi-anne-dostu-hastane-unvani-aldi.jpg

“SEZARYEN ORANLARINDA DÜŞÜŞ SAĞLADIK”

Anne adaylarının kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak amacıyla uzun süredir İl Sağlık Müdürlüğü’nün de katkıları ile planlı bir ekip çalışması yürütüldüğünü ifade eden Hastane Başhekim Vekili Dr. Öğrtetim Görevlisi Oğuzhan Gönenç’de anlamlı bir ödüle ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Dr. Gönenc, “Anne dostu hastane çalışmalarımız ve gebe okulu projemiz ile sezaryen oranlarında düşüş sağlayarak annelerimizin kendilerini daha rahat hissedecekleri bir ortam oluşturmaya çalıştık. Yaptığımız çalışmaların neticesinde de Sağlık Bakanlığımız tarafından bu unvana layık görüldük” dedi.

konya-sehir-hastanesi-anne-dostu-hastane-unvani-aldi-001.jpg

‘ANNE DOSTU HASTANE’ PROGRAMI

Program kapsamında, anne sağlığı ve doğum hizmetleri kalitesinin yükseltilmesi, doğumun ideal koşullarda ve tek kişilik odalarda gerçekleştirilmesi, en az müdahale ile ve normal yollarla doğum olayının sağlanması hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.