Mısır'ın Kahire Uluslararası Havalimanı'nda gözaltına alınan Ali Rıza Topkan ve ailesinden 23 Haziran 2025’ten bu yana hiçbir haber alınamıyor.
Yedi Başak Şanlıurfa Viranşehir Temsilcisi Ali Rıza Topkan, bağlı olduğu dernek adına Gazzeli hastalara yardım ulaştırmak amacıyla bölgeye görevlendirildi. Eşi ve çocuklarıyla birlikte insani yardım heyetinin bir parçası olarak Mısır’a ulaştı. Ancak Kahire Havalimanı’nda gerekçe gösterilmeden alıkonuldukları ve o andan itibaren iletişimin kesildiğini açıklayan Yedi Başak kurumu, sosyal medya hesaplarından Topkan ailesi için yardım istiyor.
Yedi Başak kurumu, Diplomatik girişlerin olumsuz kaldığını bildirse de duruma ilişkin resmi bir açıklama hem Türkiye'den hem de Mısır makamları tarafından yapılmadı.
Diplomatik sürecin yürütülemediğini için Yedi Başak Derneği ve insan hakları savunucuları, konuyla ilgili kamuoyuna çağrıda bulunarak “Artık susma zamanı değil” ifadeleriyle medya ve sivil toplum kuruluşlarının desteğini istedi.
Uluslararası Sessizlik Dikkat Çekiyor
Olayla ilgili şu ana dek uluslararası basında herhangi bir haber yer almadı. Gözaltı ve alıkonulma sürecine ilişkin bilgiler, yalnızca Türk sivil toplum kuruluşları ve sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyuna duyurulmuş durumda.