Kavuş: Çanakkale, sarsılmaz birliğimizin nişanesidir

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kavuş, şehadete koşan ecdadımızın büyük kahramanlıklarla yazdığı şanlı destan Çanakale Zaferi’nin, sarsılmaz birliğimizin nişanesi olduğunu kaydetti.

Kavuş: Çanakkale, sarsılmaz birliğimizin nişanesidir
Yayınlanma:
Güncelleme:

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında önemli görüşlere yer verdi.

Başkan Kavuş, ülkemizin tarih boyunca bir çok tehditle karşı karşıya kaldığını ve günümüzde de birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmaya yönelik uğraşların boşa çıkarıldığını belirterek, “Çanakkale ruhu, milletimizin inancı, azmi ve kararlılığıyla tüm engelleri aşabileceğinin, bağımsızlığı uğruna her şartta zafere koşacağının  müjdecisi olmuştur. Bu kutlu zafer, tarihi şanlı zaferlerle dolu yüce milletimizin vatanına, özgürlüğüne, kutsal değerlerine sadakatinin dünyaya yeniden ilanıdır. Torunları olmaktan gurur duyduğumuz şanlı ecdadımız, bir insanın vatanı, milleti, inancı ve imanı için ne büyük fedakarlıklar yapabileceğini, dayanışma, birlik ve beraberliğin nasıl bu denli güçlü tesis edilebileceğini kanlarıyla ve canlarıyla insanlık tarihine yazmışlardır. Şerefle ve onurla yazdığımız şanlı tarihimizle daima onur duyacak, kahramanlık ve fedakarlık timsali şehitlerimizden devraldığımız mirası yeni nesillere en güzel haliyle emanet edeceğiz.

Biz bugün Büyük Türkiye’yi bu büyük fedakarlıkların üzerine inşa ediyoruz. Aziz milletimizle beraber, dünyaya 'Çanakkale geçilmez' dedirten atalarımızdan bizlere kalan mirastan ilham ve kuvvet alarak, her daim ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne yükseltme gayreti içinde olmaya devam edeceğiz.

Tüm bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatanı bize emanet bırakan tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.