Kadın konukevi kurmak zorunlu olacak

İçişleri Bakanlığı, 81 ile gönderdiği genelge ile nüfusu 100 binin üzerindeki belediyelerin kadın konukevi kurmasının zorunlu hale getirildiğini belirtti.

Kadın konukevi kurmak zorunlu olacak
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye'de mücadele edilen en önemli konulardan biri de kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri.

İçişleri Bakanlığı, bu kapsamda kadınları korumaya yönelik birçok uygulama hayata geçirdi.

Son olarak Bakanlık, konuya ilişkin 81 il valiliğine "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Faaliyet Planı" genelge gönderdi.

100 BİNİN ÜZERİNDE NÜFUSLU BELEDİYELER KONUKEVİ AÇACAK

Genelgede, 5393 sayılı Belediye Kanununun 14'üncü maddesinde yer alan “Büyükşehir belediyeleri ile nüfusu 100 bin üzerindeki belediyeler, kadınlar ve çocuklar için konukevleri açmak zorundadır” hükmü gereğince çalışma yürütülmesi istenildi.

Bu kanun çerçevesinde ülke genelinde nüfusu 100 binin üzerindeki 215 belediyenin kadın konukevi yapma zorunluluğu bulunuyor. Bakanlığın genelge doğrultusunda valiliklere ve 215 belediyeye gönderdiği yazıda, kadın konukevi açma zorunluluğu bulunup ancak henüz bu konuda çalışmaları bulunmadığı tespit edilen belediyelerin 2022'nin sonuna kadar kadın konukevlerini hizmete açmaları gerektiği bildirildi.

VALİLER SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAK

Genelgede, kadına yönelik şiddetle mücadelede kadın konukevlerinin etkisi vurgulanarak valilere, belediyelerin kadın konukevi açmalarına yönelik çalışmalarının takipçisi olmaları, gerekli koordineyi sağlayarak bu alandaki faaliyetlere ilişkin ilerleme raporlarını iki aylık periyotlar halinde Bakanlığa bildirmeleri talimatı verildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.