Kaçak göçle mücadele sürüyor! Sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısında yüzde 132'lik artış yaşandı

Düzensiz göçle mücadele çerçevede son iki günde üç charter seferle 592 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen ülkelerine gönderildi

Kaçak göçle mücadele sürüyor! Sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısında yüzde 132'lik artış yaşandı
Yayınlanma:

Kaçak göçle mücadeleye yönelik sınırlarda artırılan güvenlik önlemlerinin yanı sıra Türkiye'ye yasa dışı yollarla girenlerin yakalanmasına ilişkin kolluk birimlerinin denetimleri de tüm hızıyla sürüyor. Türkiye, düzensiz göçle mücadelesini kaynak ülkede başlayan ve yine kaynak ülkede son bulan bir stratejiyle yürütüyor. Düzensiz Göç Strateji Belgesi ve Ulusal Eylem Planı çerçevesinde sürdürülen çalışmalarla düzensiz göçmenler charter seferler ve tarifeli uçuşlarla ülkelerine gönderiliyor.

İKİ GÜNDE 592 DÜZENSİZ GÖÇMEN SINIR DIŞI EDİLDİ

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığından alınan bilgiye göre sadece son 2 gün içerisinde 592 Afganistan uyruklu düzensiz göçmenin sınır dışı işlemleri için İstanbul ve Ankara'da 3 charter seferi düzenlendi. Geri gönderme merkezlerinde idari gözetim altına bulunan ve İstanbul Havalimanı ile Ankara Esenboğa Havalimanı'na getirilen 592 Afganistan uyruklu kaçak göçmen, kolluk birimlerinin gözetiminde uçağa bindirilerek ülkesine gönderildi.

SINIR DIŞI EDİLEN DÜZENSİZ GÖÇMEN SAYISINDA YÜZDE 132'LİK ARTIŞ

Bu yılın başından itibaren Afganistan'a 140 charter seferi düzenlendi. Bu seferlerle 25 bin 492 Afganistan vatandaşının ülkesine dönüşü sağlandı. Tarifeli uçuşlarla ülkesine gönderilenler dahil edildiğinde bu yıl içerisinde 34 bin 679 Afganistan uyruklu yabancı ülkesine geri gönderildi. Tüm uyruklar hesaba katıldığında ise bu yıl ülkeden sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 132 artış göstererek 57 bin 123 olarak kayıtlara geçti. Böylece 2016 yılından bugüne sınır dışı edilen toplam düzensiz göçmen sayısı 356 bin 819'a ulaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.