Konya
Açık
2°
Aksaray
Kapalı
4°
Karaman
Parçalı az bulutlu
4°
Ara
Anadolu'da Bugün Gündem İşte tek ekmek kırıntısının bile arkasındaki emek

İşte tek ekmek kırıntısının bile arkasındaki emek

Dünyanın geleceğine, her lokmamızda bir kez daha karar veriyoruz. İşte tek bir ekmek kırıntısının önemi...

Okunma Süresi: 1 dk

Ekmek üretimi genel olarak, un, su, maya ve tuzdan oluşur. Bu ürünler hammadde olarak sisteme kaydedilmeli ve üretim reçetesinde kullanılacak ebatlara göre stoklardan düşülmelidir.

Ayrıca farklı ekmek yapımlarında kullanılan ayçiçeği, keten tohumu, haşhaş vb. maddeler de temel bileşen olarak kullanılmakta olduğundan bu maddelerin de üretim reçetelerine eklendiklerinden stoklarının takip edilmesi gerekir.

Ekmek nasıl yapılır?

Ekmek, Buğday unu “mısır, çavdar ve arpa gibi tahılların unlarıyla da ekmek yapılabilir. Burada, ekmek tarifi verilirken buğday ekmeği esas alınacaktır”, maya, katkı maddesi, tuz ve suyun belli oranlarda karıştırılıp yoğrulması ve hamurun belli bir süre mayalandıktan sonra pişirilmesi ile elde edilen temel bir gıda maddesidir. Karbonhidrat ve protein kaynağı olan ekmek, özellikle tahıla dayalı bir beslenmenin yaygın olduğu ülkemizde, beslenme açısından büyük öneme sahiptir.

İnsanların gündelik hayatlarında tükettikleri enerjinin yüzde 66’sı tahıllardan

Türkiye’de, insanların gündelik hayatlarında tükettikleri enerjinin yüzde 66’sı tahıllardan, bu oranın yüzde 56’lık kısmı yalnız başına ekmekten karşılanmaktadır. Ülkemizde, kişi başına günde ortalama 450 gram ekmek tüketilmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *