İsrail zulmüne karşı Filistin’in yanındayız

İsrail polisinin Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırılara tepkiler art arda gelirken, Konya milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları Filistin’e destek, İsrail’e tepki açıklamalarında bulundu

İsrail zulmüne karşı Filistin’in yanındayız
Yayınlanma:
Güncelleme:

İsrail’in küstahlığı her geçen gün artıyor. Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik abluka ve yok etme projesi her geçen gün ilerliyor. Bölgede gerginlik devam ederken, son olarak İsrail polisi Mescid-i Aksa’da bir araya gelen çok sayıda Filistinliye ses bombalarıyla müdahale etti. Filistin Kızılayı, İsrail polisinin müdahalesi nedeniyle 205 Filistinlinin yaralandığını açıkladı. Saldırıların ardından İslam dünyası ayağa kalkarken, Konya milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları Filistin’e destek, İsrail’e tepki açıklamalarında bulundu.

israil-zulmune-karsi-filistinin-yanindayiz.jpg

“MESCİD-İ AKSA’YA SES OLMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

İsrail’in gerçekleştirdiği saldırıların insanlık suçu olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Mübarek Ramazan’ın son haftasında iftar sonrası Mescid-i Aksa’ya girerek ses bombaları ile Müslümanlara yönelik yapılan saldırıları lanetliyorum. Filistin ve Aksa özgür kalana dek tarafımız Filistinli kardeşlerimizin tarafıdır, sesimiz onların da sesidir. Eli kanlı İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırılar yalnızca Müslümanlara değil insanlığa ve insanlık onuruna yapılan saldırılardır. Mescid-i Aksa’ya ses olmak boynumuzun borcudur. Ey dünya, mazluma yapılan bu zulme dur diyecek misin? Bu sınavdan geçebilecek misin? Allah’ın izniyle dik duran Filistinli Müslümanlar bu mücadeleyi kazanacaktır. Biz Müslüman kardeşlerimizle aynı safta mücadelemize devam edeceğiz. Komutanı Muhammed olan ümmet size boyun eğmez” şeklinde konuştu. AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ise, “Mescid-i Aksa için tek yürek olmalıyız. Kudüs’ün izzeti bizim izzetimizdir. İsrail’in Filistin halkına yaptığı şiddet politikalarının Ramazan ayında artarak sürmesi endişe vericidir. Cenab-ı Hakk’tan zulme uğrayan bütün kardeşlerimize en yakın zamanda bir kurtuluş kapısı açmasını niyaz ediyorum. Harem-i Şerif, tüm Müslümanların kutsal mabedidir. İsrail hükümetinin mübarek Ramazan ayında Müslümanların mabedine yaptığı saygısızlığı ve Filistinlilere uyguladığı şiddeti kınıyoruz. İsrail, Mescid-i Aksa’nın hukuki statüsüne saygı duymalı ve uluslararası yükümlülüklerine uymalıdır” ifadelerini kullandı.

israil-zulmune-karsi-filistinin-yanindayiz-001.jpg

“İSRAİL’İN KALLEŞ SALDIRISINI KINIYORUZ”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırısını kınadı. Kalaycı, “Mübarek Ramazan ayında İsrail’in Mescid-i Aksa’da namaz kılan cemaate yaptığı çirkin saldırıyı kınıyor ve lanetliyorum. Zulüm ile abad olanın akıbeti berbad olur” dedi. İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu ise konuya dair yaptığı açıklamada, “İsrail'in Mescid-i Aksa’ya kalleş saldırısını şiddetle lanetliyorum. Aynı şekilde kutsallarını hiçe sayarak her türlü insanlık dışı muameleyi Uygur Türkü kardeşlerimize reva gören Çin yönetiminin bu ahlaksız ve adice tutumunu daha şedit ifadelerle lanetliyorum. Doğu Türkistan kan ağlıyor. Filistin zulme uğruyor. Allah tüm mazlumların yardımcısı olsun” ifadelerine yer verdi.

israil-zulmune-karsi-filistinin-yanindayiz-004.jpeg

“TELİN EDİYORUZ, TASVİP ETMİYORUZ”

İsrail’in Mescid-i Aksa operasyonları hakkında yazılı açıklamada bulunan Yeniden Refah Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, şu ifadelere yer verdi: “İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa ’ya fütursuzca baskın düzenlemeleri siyonist düşünce atlasının işgal stratejisini ortaya koyan,  uzun vadeli etkileme katsayısı hesaplanarak planlanmış, her yönüyle vahim ve üzerinde ciddiyetle durulması gereken dehşet boyutunda bir gelişmedir. Yeniden Refah Partisi olarak, Siyonist İsrail güçlerinin orantısız güç kullanarak masum insanlara yönelik şiddet politikalarını öncelemeleri asla kabul edilebilir bir durum değildir. Siyonist güç odaklarının nefret ve şiddet politikalarını tasvip etmediğimizi ve telin ettiğimizi ifade etmek isteriz.”

israil-zulmune-karsi-filistinin-yanindayiz-005.jpeg

“TEK VÜCUT OLMAYI BECEREBİLMELİYİZ”

İsrail’e Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırılardan dolayı tepki gösteren Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata, “Mübarek Ramazan akşamında ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıyı lanetliyorum. İslam coğrafyası, emperyalizmin projelerine ve İsrail işgaline karşı imani bir duruşla yekvücut olmayı beceremediği sürece böylesi hakaretlere maruz kalmaya devam edecektir” dedi.

“TERÖR DEVLETİ BOŞ DURMUYOR”

Konuya ilişkin Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’ndan yapılan yazılı açıklamada ise, “Siyonist katil, soykırımcı İsrail devleti Ramazan-ı Şerif’i yolcu etmeye hazırlandığımız bugünlerde Mescid-i Aksa’ya yine saldırdı, karakterinin gereğini ortaya koydu. Yetmiş yılı aşkın süredir devam eden alçak saldırılarına bir yenisini daha eklemiş oldu. Terör devleti her zaman Ramazan ayında gerçekleştirdiği ve adet haline getirdikleri günah hanesine bir yenisini daha ilave etti. Sivil Toplum olarak bizler katil çetecilerin ve onlara sessiz kalan ya da zımni olarak destekleyen kitlelerin farkındayız. Lütfen birlik olalım; Hakkı ve adaleti tesis etmek üzere harekete geçelim. Kudüs-ü Şerif’teki, Gazze’deki, Batı Şeria’daki kardeşlerimiz yalnız değildir. Siyonist katillerin eceli yaklaşmıştır” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.