İhtiyaç kredileri tehlike saçıyor: Ödeme sorunu tavan yaptı!

Bireysel kredilerde, özellikle ihtiyaç kredilerinde ödeme sorunu artıyor. Kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal eden kişi sayısı da %70 artarak 428 bin 678'e ulaştı.

İhtiyaç kredileri tehlike saçıyor: Ödeme sorunu tavan yaptı!
Yayınlanma:

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'nin Nisan 2024 verilerine göre, bireysel kredilerde ödeme sorunları artıyor. Özellikle ihtiyaç kredilerinde ödenmeme oranı dikkat çekiyor. Nisan ayında ihtiyaç kredilerinde tasfiye olacak krediler brüt kredilerin %3,23'ünü oluşturuyor. Bu oran konut kredilerinde %0,1, otomobil kredilerinde ise %0,2.

Kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal eden kişi sayısı da son dönemde önemli ölçüde arttı. Ocak-Nisan döneminde bu sayı %70 artarak 428 bin 678'e ulaştı. Bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe alınan kişi sayısı ise %32,5 artışla 354 bin 976'ya çıktı.

Bu veriler, bireysel kredilerin riskli olduğunu ve borçlanma konusunda dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor. Kredi kullanmadan önce bütçenizi iyi planlamanız ve geri ödeme imkanlarınızı göz önünde bulundurmanız önemlidir.

6179cd0945d2a0aac46eda1d.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.