Havalimanı’nda Gerçeği Aratmayan Uçak Kazası Tatbikatı
Kastamonu Havalimanı’nda, olası bir uçak kazasına karşı hazırlık amacıyla düzenlenen tatbikat başarıyla tamamlandı. Tatbikatta, 18 kurumdan 143 personel ve 43 araç görev aldı.
Zehirlenen Mürettebat, Pistten Çıkan Uçak ve Yangın Senaryosu
Senaryo gereği, İstanbul’dan Kastamonu’ya gelen uçakta bulunan 120 yolcu ve 6 mürettebattan bazıları zehirlendi. Uçak iniş sırasında pistten çıkarak sol motoru ve burun kısmında yangın çıkardı. Yangına ARFF (Kurtarma ve Yangınla Mücadele) ekipleri anında müdahale etti.
Yaralılar Tahliye Edildi, Kayıp Yolcular Ormanda Bulundu
Uçakta bulunan yaralılar, ARFF, UMKE ve AFAD ekiplerinin koordineli çalışmasıyla tahliye edildi. Kayıp olan 3 yolcu ise jandarma, JAK, arama köpekleri ve komando birlikleri tarafından ormanlık alanda bulundu. Kritik durumdaki yolcular ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Uçağın kargo bölümünde bulunan kimyasal sıvı, AFAD ekipleri tarafından güvenli şekilde tahliye edildi.
Vali Yardımcısı Ergün: “Tatbikat Başarıyla Gerçekleştirildi”
Tatbikatı yerinde takip eden Kastamonu Vali Yardımcısı Aydın Ergün, “İki yılda bir gerçekleştirdiğimiz bu tatbikatları, olası risklere karşı hazırlıklı olmak adına büyük bir ciddiyetle sürdürüyoruz. Bugün de tüm kurumlarımızın iş birliğiyle başarılı bir uygulamaya imza attık” dedi.
Tatbikata ayrıca Havalimanı Müdürü Taylan Öncel, yardımcısı Mustafa Şabanoğlu, Havalimanı Sorumlusu Metin Tiraki, Kızılay Kastamonu Şube Başkanı Sabit Tavil ve çok sayıda havalimanı çalışanı katıldı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.