Konya
Az bulutlu
4°
Aksaray
Kapalı
3°
Karaman
Parçalı bulutlu
4°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Gündem Hangi aday kaç imza aldı? YSK Cumhurbaşkanlığı imza sayıları güncel durum nedir? İmza sayıları nasıl takip edilecek?

Hangi aday kaç imza aldı? YSK Cumhurbaşkanlığı imza sayıları güncel durum nedir? İmza sayıları nasıl takip edilecek?

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, seçmenlerin cumhurbaşkanı adayı olarak göstermek istedikleri adaylar için bugün başlayacak olan 100 bin imza toplama sürecinin anlık olarak takip edilebileceğini duyurdu.

Okunma Süresi: 2 dk

Vatandaşlar, hangi aday kaç imza aldı? YSK Cumhurbaşkanlığı aday imza sayısı ne? YSK imza sayısı, cumhurbaşkanı imza sayıları, 100 bin imza takip, YSK Cumhurbaşkanlığı imza sayıları güncel durum hakkında arama yapıyor.

14 Mayıs 2023'te yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için adaylar belirlendi. Yüksek Seçim Kurulu'nun kararına göre, seçmenler tarafından 11 aday Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilebilecek.

Ancak adaylar için en az 100 bin imza toplamaları gerekiyor. Seçmenler, adaylara destek vermek için 22-27 Mart tarihleri arasında 08.00 - 20.00 saatleri arasında ilgili İlçe Seçim Kurulu'na başvurabilirler.

3575715-d97d7c0e952c026813b3605ea6c1a20c.jpg

Peki, hangi aday kaç imza aldı? YSK Cumhurbaşkanlığı aday imza sayısı ne? YSK Cumhurbaşkanlığı imza sayıları!

HANGİ ADAY KAÇ İMZA ALDI?

YSK Başkanı Ahmet Yener, seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen cumhurbaşkanı adayları için bugün başlayan 100 bin imza sürecinin anlık olarak takip edilebileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı adaylarından 11'i için imza verme işlemleri dördüncü gününde devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışından seçmenler saat 12.00 itibariyle toplam 213 bin 722 imza kullandı. En fazla oy alan adayların sıralaması ise şöyle:

Muharrem İnce 80 bin 633, Fatih Erbakan 69 bin 97, Sinan Oğan 42 bin 422, Doğu Perinçek 16 bin 976, Yakup Türkal 2 bin 105, Erkan Trükten bin 164, Ahmet Özal 838, İrfan Uzun 487, Halil Murat Ünver 301, Hilmi Özden 246, Davut Turan 94

İMZA SÜRECİ TAKİP EDİLEBİLECEK

Adaylar için imza süreci başlarken YSK Başkanı Ahmet Yener, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yener, bugün imza sürecinin başladığını ifade ederek, "Değerli cumhurbaşkanı adaylarımız ve salonda bulunan aday temsilcilerimiz, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen cumhurbaşkanı adaylarımız dün kurulumuz tarafından ilan edildi. Bugün seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin imza toplama süreci başlamış olup, 27 Mart Pazartesi günü saat 20.00 itibarıyla sona erecektir" ifadelerini kullandı.

Yayınlanan verilere göre Memleket Partisi lideri Muharrem İnce en çok imza toplayan isim oldu.

Yorumlar
A
Ataman 2 yıl önce
Nereden takip edileceği bilgisini de verselerdi keşke.
BEĞENME
0
CEVAPLA