Genç mucitler Proje Pazarı’nda buluştu

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen 8. Mühendislik Öğrenci Proje Pazarı’nın açılış töreni gerçekleştirildi.

Genç mucitler Proje Pazarı’nda buluştu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Konya Teknik Üniversitesi Gelişim Yerleşkesi’nde düzenlenen proje pazarına Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Ersoy, KOP Bölge Kalkındırma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, Konya Makine Mühendisleri Odası Başkanı Aziz Hakan Altun çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

‘PROJE PAZARINA DESTEK VERİYORLAR’

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Ersoy, “Konya Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Belediyelerimiz, Konya Sanayi Odası, Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Konya Bölge Kalkındırma İdaresi Başkanlığı, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) genel sekreterliği, Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü etkinlik ortağı olarak destek veriyor. 2 gün sürecek etkinliğimizde bilgi iletişim teknolojileri, savunma sanayi, robotik ve endüstriyel uygulamalar, iş sağlığı ve güvenliği, enerji teknolojileri, metalürji ve makine teknolojileri alanında proje başvurularını aldık.  Mühendislik öğrenci pazarında öğrencilerimizin emeği ve göz nuru ile gerçekleştirilen projelerden 48 tanesini sizin görüşlerinize, değerlendirmelerinize sunacağız. Proje yapan öğrencilerimiz proje hakkında bilgi verecekler. Üç kategoriden oluşacak ve üniversite sanayiden oluşan karma jürilerle değerlendirilecek. Pazarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verilecek” diye konuştu.

genc-mucitler-proje-pazarinda-bulustu.jpg

‘GENÇLER BİLİMLE UĞRAŞIYORSA ÜLKENİN GELECEĞİ PARLAKTIR’

Bir ülkenin gençlerinin bilimle uğraşmasının önemine dikkat çeken KOP Bölge Kalkındırma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, “Bir ülkenin en önemli serveti yer altındaki taşları değil yer üstündeki başlarıdır. Bir ülke ekonomik olarak ne kadar tekrar ederse etsin, büyümesini gelişmesini sağlarsa sağlasın beşeri sermayesini yeterli seviyede geliştiremezse kalkınmasını ve gelişmesini tamamlamış olamaz. Bu anlamda insana yatırım yapan ülkeler geleceğini de garanti altına alır. Diğer taraftan ülkenin gençlerinin neyle uğraştıkları önem arz ediyor. Büyüklerin geleceğini görmek istiyorsak gençlerin ne işle uğraştıklarına baktığımız zaman bize bir projeksiyon ortaya koymuş olur. Eğer gençlerimiz bilimle, teknolojiyle, sanayiyle uğraşıyorsa o ülkenin geleceği parlaktır. Bugün Konya Teknik Üniversitemizin Mühendislik öğrencilerinin proje pazarındayız. Gençlerimizin ürettiği fikirlerin hayat bulduğu, pazara sunulduğu ve alıcılarının burada olduğu önemli bir toplantıyı gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

‘YARIM ASIRLIK BİR BİRİKİMİMİZ VAR’

Üniversite olarak TEKNOFEST’te etkin bir rol almanın gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rektör Babür Özçelik “Konya Teknik Üniversitemiz 18 Mayıs 2018 tarihinde kuruldu. 4 yıllık bir üniversiteyiz. Doğa Bilimleri Fakültemiz 1970 yılında Mimarlık Mühendislik Fakültesi olarak kurulmuş 52 yıllık geçmişi olan bir fakültedir. Yani burada 52 yıllık yani yarım asırlık birikim bulunmaktadır.  Mimarlık Fakültemiz de aynı şekilde Devlet Mimarlık Mühendislik Fakültesi olarak 1970 yılında kurulmuştur. Böyle köklü bir geçmişi olan fakültelere sahip bir üniversiteyiz. Hemen hemen 45 yıldır bölgenin en büyük, en fazla programı olan, en fazla öğrencisi olan, en fazla mezun veren bir Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okuluna sahibiz. Teknik Üniversite olarak en önemli sorumluluklarımızdan birisi de 4 yıldır TEKNOFEST’te üzerimize düşeni yapmaktır ve bu konuda elimizden geleni yaptığımızı düşünüyoruz. Daha iyisini yapma gayreti içerisindeyiz” diye aktardı.

genc-mucitler-proje-pazarinda-bulustu-001.jpg

‘BU TÜR ETKİNLİKRLER ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞ BİRLİĞİNİ ARTIRIYOR’

Mühendislik Proje Pazarı gibi etkinliklerin üniversite sanayi iş birliğini artırdığını ifade eden Babür Özçelik, “TEKNOFEST kavramını, etkinliğini çıkaranlar, ülkemiz için çok önemli bir olayı hayata geçirdiler, bir dinamizm getirdiler. Tüm eğitim- öğretim hayatında öğrencilerin motivasyonunu artırıcı, öğrendiklerinin ne işe yaradığını ve sahada uygulamasını görme anlamında çok önemli katkıları olduğunu düşünüyorum. Konya Teknik Üniversitesi olarak bu dört yılda çok önemli kazanımlar elde ettik. Lisede eğitim alan gençlerimiz öğrendikleri bilgileri bu tip yarışmalarda uygulama fırsatı buluyorlar. Bu tür etkinlikler üniversite- sanayi iş birliğinin artmasına da vesile oldu. Göreve başladığımızda üniversitemizin araştırma üniversitesi olmasını hedefliyorduk. Bu nedenle nitelikli eğitimden ödün veremeyiz. Kendimizi devamlı yenilemeliyiz. Bunun yanında iyi araştırma yapan, yüksek teknoloji üzerine projeler üreten bir üniversite olmamız gerekiyor. Bu anlamda stratejik planımızı oluşturduk” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler tarafından proje pazarı gezildi. Proje yapan öğrenciler gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgi verdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.