Konya
Parçalı bulutlu
5°
Aksaray
Kapalı
9°
Karaman
Kapalı
6°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Gündem Gazze, diplomasi ve kültür… Türkiye’nin Ekim gündemi ‘Ayın Tarihi’nde toplandı!

Gazze, diplomasi ve kültür… Türkiye’nin Ekim gündemi ‘Ayın Tarihi’nde toplandı!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın hazırladığı ‘Ayın Tarihi’ dergisinin 24. sayısı, Türkiye’nin Ekim ayındaki diplomasi, kültür, iletişim ve Gazze gündemine ilişkin önemli başlıkları kapsamlı şekilde ele alıyor.

KAYNAK: İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğü
Okunma Süresi: 3 dk

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan “Ayın Tarihi” dergisinin 24. sayısı yayımlanarak kamuoyunun erişimine açıldı. Derginin bu sayısında Türkiye’nin son bir ayda siyaset, diplomasi, kültür-sanat ve medya alanlarında hayata geçirdiği önemli gelişmeler geniş bir çerçevede ele alınıyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Duran, derginin başyazısında “Gazze: İki Yılın Ardından İnsanlık ve Adalet Arayışı” başlığıyla Türkiye’nin Filistin’e yönelik duruşunu değerlendirdi. Duran yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Gazze’ye yönelik insani yardım ve diplomatik girişimlerin detaylarına yer verdi.

Gazze’de İki Yıllık Yıkım “Ayın Dosyası”nda

Derginin “Ayın Dosyası” bölümünde, İsrail tarafından iki yılı aşkın süredir Gazze’de yürütülen saldırılar sonucu yaşanan yıkım kapsamlı bir şekilde incelendi. Havadan, karadan ve denizden gerçekleştirilen saldırıların sebep olduğu insani kriz, rakamlar ve değerlendirmelerle aktarıldı.

Türkiye Gündemi Kronolojik Olarak Sunuldu

“Ayın Tarihi”nin “Türkiye” bölümünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt içi gündemi ve öne çıkan etkinlikler yer aldı. Bu bölümde öne çıkan başlıklar şöyle:

Aile Festivali 180 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

Uluslararası Sıfır Atık Forumu İstanbul’da

Spor Medyasında Gelenekselden Dijitale Dönüşüm

Ayrıca Ekim ayı kapsamında, “Vefa” başlığı altında şair Nuri Pakdil anıldı.

Diplomasi Trafiği ve Uluslararası Gelişmeler

Derginin “Diplomasi” bölümünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikili görüşmeleri, yürüttüğü telefon diplomasisi ve Türkiye’nin dış politikadaki etkin rolü yer alıyor. Küresel gündem ise “Dünya” başlığı altında uluslararası gelişmeler ve dünya medyasında Türkiye’ye yer veriliş biçimiyle ele alındı.

Kültür-Sanat ve İletişim Çalışmaları

“Kültür ve Sanat” bölümünde beş şehirde düzenlenen “Bir Anadolu Şenliği” ile Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri haberlerine yer verildi. Ayrıca YEĞİTEK ve Anadolu Ajansı arşivinden seçilen, Ankara’daki 29 Ekim kutlamalarına ait siyah-beyaz kareler okurlarla buluştu.

Bu sayının “İletişim” bölümünde ise “Yapay Zekâ Milliyetçiliği Bağlamında Büyük Dil Modelleri” başlıklı çalışma dikkat çekti. Bunun yanı sıra, IPRA tarafından ödüllendirilen “CİMER - Deprem Acil” ve “Engelsiz CİMER” uygulamaları, TRT Avaz ve tabii platformunun yeni yayın dönemleri ile TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışmasına da yer verildi.

Yeni Yayınlar

“Yayın” bölümünde İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan “Gerçeğin Katli - İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı” ve “Filistin Davamız” kitaplarının tanıtımı yapıldı.

7 bölümden oluşan derginin başyazısı Prof. Dr. Burhanettin Duran tarafından kaleme alındı.

“Ayın Tarihi” Ekim 2025 sayısına aşağıdaki linkten ulaşılabiliyor: https://www.iletisim.gov.tr/images/uploads/yayin/AyinTarihi_Ekim_2025_Sayi_24.pdf

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *