İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü fon soruşturması kapsamında eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcılığından istifa eden Fatma Betül Sayan Kaya ile eşi İlyas Kaya hakkında yeni bir gelişme yaşandı.
Başsavcılığın Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Kaya çifti adına kayıtlı tüm mal varlıklarının dondurulmasına ilişkin ilgili kurumlara yazı gönderildi.
Söz konusu yazıda, Fatma Betül Sayan Kaya ve İlyas Kaya’nın mal varlıklarına tedbir uygulanması talep edildi.
Soruşturma, sermaye piyasasında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin devam ederken, savcılığın talebinin Kaya çiftinin mal varlıklarına yönelik olduğu bildirildi.
Öte yandan Kaya, fon işlemlerine ilişkin iddiaların ardından AK Parti’deki görevlerinden istifa etmişti. Soruşturma kapsamında hukuki süreç devam ediyor.