Konya
Kapalı
6°
Aksaray
Hafif yağmur
7°
Karaman
Kapalı
7°
Ara
Anadolu'da Bugün Gündem Erdoğan’dan yeni görevden alma ve atamalar!

Erdoğan’dan yeni görevden alma ve atamalar!

14 Şubat 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararlarıyla bazı diplomatik ve bürokratik görevlerde değişiklik yapıldı.

MUHABİR: Hatice Esra Bedenli
Okunma Süresi: 1 dk

14 Şubat 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararlarıyla bazı diplomatik ve bürokratik görevlerde değişiklik yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Kararı (2026/52) kapsamında, UNESCO nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine Dışişleri Bakanlığı İkili İlişkiler Genel Müdürü İhsan Mustafa Yurdakul atandı.
Aynı kararla Senegal Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine ise Güney ve Batı Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu görevlendirildi.

Cumhurbaşkanlığı Kararı (2026/53) ile Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz görevden alındı. Bu suretle boşalan göreve Ünal Eryılmaz atandı.

Kararlar 13 Şubat 2026 tarihli olup, Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yürürlüğe girdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *