Erdoğan: Nijerya ile savunma sanayiimizi paylaşmaya hazırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari, başkent Abuja’da ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Savunma Sanayii ve güvenlik alanlarında kabiliyetlerimizi Nijerya ile paylaşmaya hazırız" dedi.

Erdoğan: Nijerya ile savunma sanayiimizi paylaşmaya hazırız
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nijerya'da önemli temaslarda bulundu. Başkent Abuja’da, Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari ile ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Nijerya'ya savunma sanayii ve terörle mücadele ortak harekete etme teklifini bulundu.

TİCARET HACMİMİZ 2 MİLYAR DOLARI BULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli bölümler şu şekilde:

Nijerya Türkiye'nin Afrika'daki diplomatik temsilciliklerinden en eskisidir. Nijerya'nın Afrika kıtasında barışın tesisi yönünde gösterdiği çabalar takdire şayandır. Geçtiğimiz yıl ticaret hacmimiz 2 milyar doları buldu. Afrika'daki büyükelçiliklerimizin sayısı 43'e ulaştı.

Afrikalı öğrencilerin ülkemizdeki üniversitelerden ve Türkiye burslarından faydalanmasından mutluluk duyuyoruz.

SAVUNMA SANAYİİMİZİ PAYLAŞMAYA HAZIRIZ

Türkiye olarak dost ülkemiz Nijerya'daki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Nijerya ile askeri savunma iş birliğimizi güçlendiriyoruz. Bu vesile ile terör saldırılarında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Savunma Sanayii ve güvenlik alanlarında kabiliyetlerimizi Nijerya ile paylaşmaya hazırız. Türkiye'de uzun yıllardı PKK, FETÖ, DEAŞ olmak üzere terör örgütleriyle mücadele ettik.

FETÖ'nün Nijerya'da sürdürdüğü yasa dışı faaliyetler hakkında Nijerya makamlarıyla gerekli bilgi paylaşımlarında bulunmaya devam ediyoruz.

Terör örgütleri, silahlı çeteler ve deniz haydutları ile eş zamanlı mücadele yürüten Nijerya ile askeri ve güvenlik konularındaki işbirliğimizi güçlendiriyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.