Konya
Açık
1°
Aksaray
Açık
0°
Karaman
Açık
4°
Ara
Anadolu'da Bugün Gündem Düğünde Davet Edildiler, Ardından Hesap Ödettiler: Koreli Turistlerden 5 Bin Lira İstendi

Düğünde Davet Edildiler, Ardından Hesap Ödettiler: Koreli Turistlerden 5 Bin Lira İstendi

Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı Alaçam köyünde yaşanan ilginç olay, sosyal medyada gündem oldu. Türkiye turuna çıkan Koreli turist kafilesi, bir köy düğününde yemek ikramı sonrası şok edici bir taleple karşı karşıya kaldı.

KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 1 dk

O anları sosyal medya hesabında paylaşan fenomen Aram Solkim’in anlattıkları kısa sürede büyük tepki topladı.

Karavanla Türkiye’yi gezen sosyal medya fenomeni Aram Solkim, yanında bulunan Koreli turist kafilesiyle birlikte Alaçam köyünde mola verdi. Tesadüfen denk geldikleri sokak düğününde, düğün sahipleri tarafından içeri davet edilen kafileye yöresel yemekler ikram edildi. Ancak iddiaya göre, yemek sonrası beklenmedik bir gelişme yaşandı.

aw471626-02.jpg

“5 Bin Lira Ödemeniz Lazım”

Yemekten sonra bir kişinin kendisini kenara çektiğini söyleyen Aram Solkim, “Kore’de böyle bir şey olmadığı için çok şaşırdık. Düğünde sağ olsunlar yemek verdiler, karnımızı doyurduk. Ama çıkmadan hemen önce biri beni kenara çekip, ‘Yemek yediniz, bunun karşılığında 5 bin lira ödemeniz gerekiyor’ dedi” ifadelerini kullandı.

Fenomen, bu durumu kabul etmeyip 3 bin lira ödediklerini de sözlerine ekledi. Koreli turistlerin yaşananlardan habersiz olduğunu belirten Solkim, “Onlar bunu öğrenmesin istiyorum. Türkiye hakkında kötü düşünmelerini istemem” dedi.

Sosyal Medyada Tepki Yağdı

Olayın sosyal medyada gündem olmasının ardından kullanıcılar ikiye bölündü. Bir kısım, geleneksel misafirperverlik anlayışına aykırı bu durumu kınarken, bazı kullanıcılar ise yaşananların yanlış anlaşılma olabileceğini savundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *