Domuz eti, kasaplık etler sınıfına mı alındı?
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan "domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı" iddialarını kesin bir dille yalanladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan "domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı" iddialarını kesin bir dille yalanladı. Genel Müdürlük, et düzenlemesine ilişkin yapılan dezenformasyon ve manipülasyonların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
Yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarından 'domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı' şeklinde dolaşıma sokulan Türk Gıda Kodeksi Çiğ Kırmızı Et ve Hazırlanmış Kırmızı Et Karışımları Tebliği yürürlükte değildir," ifadesine yer verildi. Ayrıca, yürürlükte olan Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları Tebliği'nde domuza ilişkin bir tanım, ifade ve atıf bulunmadığı vurgulandı.
Bakanlık, tüm denetimlerin titizlikle sürdürüldüğünü ve sosyal medyada yapılan dezenformasyon, manipülasyon ve iftiraların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yürürlükteki tebliğe ilişkin detaylar için bu link üzerinden bilgi verildi.
Bu açıklama, gıda güvenliği konusundaki hassasiyeti artırırken, kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından da önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.