Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yamalı bohça çıkışı! Yeni anayasa geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada "Kimsenin yeni anayasadan rahatsız olmasına gerek yoktur" diyerek Türkiye'nin çok daha iyi bir anayasayı hak ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yamalı bohça çıkışı! Yeni anayasa geliyor
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Yeni bir anayasaya ihtiyacımız olduğu bir gerçektir. Hiç şüphesiz sosyal ekonomik yapısını biranda değiştirip Türkiye bir masal diyarı haline getirmeyeceğiz. Ancak ülkenin ortak geleceğine, insanın hak ve özgürlüklerine, yeni anayasanın Türkiye'ye çok şey katacağı açıktır. Önemli olan anayasaları modern dünyanın güzel kavramlarıyla süslemek değildir. Anayasa metinlerin kısa veya uzun olmasını da bu çerçevede değerlendirmek gerek. Bize düşen sistemi mümkün olan en sağlam en gerçekçi en sürdürülebilir şekilde kurmaktır.

Kısa metinler bürokratik holigarşinin istismarına uğrayabilir. Bize lazım olan ruhuyla milletimizin hayata bakışına ülkemize uygun bir anayasa metnidir. Yeni anayasayı milletimize kazandırmak istiyoruz. Bu konuda bize düşen kapıları çalmaktır. Buradan tüm siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına ve akademi mensuplarına sesleniyorum. En ideal anayasa metnini bulmak için gelin konuşalım ama bu süreçten kaçmayalım. Kimsenin böyle bir anayasa anlayışından rahatsız olmasına gerek yoktur. Adata yamalı bohçaya dönen bir anayasayla yaşamak anlamsız gelmektedir. Türkiye çok daha iyi bir anayasayı hak ediyor.

Yeni anayasayı ülkemize kazandırana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. İnsanı önceleyen, milletin çeşitliliğini ve zenginliğini yansıtan, topluma dinamizm katan bir anayasa hedefliyoruz. Siyasetin ve toplumun önüne aydınlık ufuklar açılacağı kanaatindeyim. Ülkemizin iki asırlık yönetim sistemimin zirvesi olarak gördüğüm Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini de kapsayıcı olarak kabul ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.