Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, X hesabından yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’ta yaşanan silahlı saldırının tüm Türkiye’yi derinden üzdüğünü belirterek, hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.
Erdoğan, saldırıda yaşamını yitiren öğrenci ve öğretmenler için Allah’tan rahmet dileyerek, ailelerine sabır ve eğitim camiasına başsağlığı temennisinde bulundu. Yaralanan vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti.
“Olay tüm boyutlarıyla mutlaka aydınlığa kavuşturulacaktır” diyen Erdoğan, Cumhuriyet savcıları ile mülkiye ve maarif müfettişlerinin soruşturmayı titizlikle yürüttüğünü vurguladı. Ayrıca Millî Eğitim, İçişleri, Adalet, Sağlık ile Aile ve Sosyal Politikalar bakanlarının süreci yakından takip etmek üzere Kahramanmaraş’a intikal ettiğini bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında olayın siyasi tartışmalara konu edilmemesi gerektiğine dikkat çekerek, “Acının siyaseti olmaz” ifadelerini kullandı. Basın ve kamuoyuna da çağrıda bulunan Erdoğan, dezenformasyona karşı dikkatli olunmasını ve yalnızca resmî açıklamaların dikkate alınmasını istedi.
Açıklamasının sonunda Erdoğan, saldırıdan etkilenen tüm vatandaşlara bir kez daha geçmiş olsun dileklerini iletti.