Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye yüzyılının inşasına kimse set vuramaz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "108. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni"nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye yüzyılının inşasına kimse set vuramaz!
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "108. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni"nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Bu gurur günümüzde mezuniyet sevincinizi sizlerle birlikte paylaşmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. İçişleri Bakanımıza ve ekibine bizleri bir araya getirdikleri böylesine güzel bir buluşmaya vesile oldukları için teşekkür ediyorum. İnşallah biraz sonra 108. Dönem Kaymakamlık Kursu'nu başarıyla tamamlayan 12'si kadın 99 genç arkadaşımızın kura törenini gerçekleştireceğiz. Yeni kaymakamlarımıza görev yerlerinde ve tüm meslek hayatlarında rabbimden muvaffakiyetler niyaz ediyorum. Bu vesileyle Derik Kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk başta olmak üzere görev başında şehit edilen tüm idarecilerimizi rahmetle yad ediyorum. Rabbim şehitlerimizin mekanlarını cennet makamlarını ali eylesin.

Siz genç kaymakamlarımızın şehitlerimizin emanetlerini en küçük gölge düşürmeden şanla şerefle taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Atalarımız sabır acıdır ama meyvesi tatlıdır diyor. Bugün bu sözün hikmetine bir kez daha şahit oluyoruz. Toplam 39 ay süren adaylık maratonunu alnınızın akıyla tamamlamanın haklı gururunu yaşıyorsunuz. Bu 39 aylık zaman zarfında mevzuat bilgisinden tecrübe paylaşımına, çalışma ziyaretlerinden inceleme gezilerine kadar her alanda kendinizi yetiştirdiniz. Yurt dışındaki 8 aylık eğitiminiz de yabancı dil becerilerinizi geliştirirken deprem bölgesinde geçirdiğiniz 3 ay boyunca da afet yönetimini sahada bizzat müşahede ettiniz. Teftiş ve bakanlık merkez stajları ile mülki idare amirliğinin çeşitli yönlerini görme, anlama, takip etme fırsatı buldunuz.

3 yıldan fazla süren adaylık döneminiz esasen devletimizin kaymakamlık mesleğine verdiği ehemmiyeti göstermektedir. İlçelerde Cumhurbaşkanı adına görev yapan en yüksek devlet memuru kaymakamlardır. Aldığınız yoğun eğitimlerin sizleri bu önemli makama en donanımlı şekilde hazırladığını düşünüyorum. Tabi burada şu gerçeği unutmuyoruz; pratik ile takviye edilmiş olsa da kitabi bilginin katkısı bir yere kadardır. Her mesleğin asıl incelikleri görev esnasındayken öğrenilir. Sizler de iyi, başarılı, ismi ile müsemma mülki idare amiri olmayı inşallah vatanımızın dört bir köşesinde vazife yaparken öğreneceksiniz. Birazdan kuralar çekilecek ve artık hayalini kurduğunuz uğrunda büyük emekler verdiğiniz o mesuliyeti yüklenerek görev yerlerinize gideceksiniz. Başarılarınızla şimdiye kadar hep ailelerinizi gururlandırdınız bundan sonraki başarılarınız ise devletimizin ve milletimizin yüz akı olacaktır.

Şu an karşımda bulunan her bir arkadaşımın yürütmenin başı Cumhurbaşkanı olarak şahsımı en iyi şekilde temsil edeceğinden asla şüphe duymuyorum. Ama yine de bazı hususları sizlere hatırlatmakta fayda görüyorum. Sevgili genç kardeşlerim, şunu lütfen hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın unvanlarımız ayrı olsa da hepimiz aziz milletimizin birer hizmetkarıyız. Az önce Abdurrahim Karakoç'un rahmetlinin bir dörtlüğünü bakanım okudu. Bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya gidiyoruz. Bunu böyle bileceğiz. Yasaması, yürütmesi, yargısı ile devlet gücünün her bir unsurunun asli görevi budur. Bu noktada devletin tepesi ile kaymakam arasında hiçbir fark yoktur. Her birimiz 85 milyonun tamamına hizmet etmekle mükellefiz. İnsanımıza hizmet götürmek, onların derdine derman olmak, şehirlerimizin kalkınmasına gelişmesine katkıda bulunmak çok büyük bir misyondur. Mülki idare amirlerimiz diğer kamu görevlilerimize kıyasla devletin tüm birimlerinin koordinasyonu vazifesini üstlenmek suretiyle yükü daha ağır bir sorumluluk taşımaktadır.

Kaymakamın mesaisi olmaz, gecesi gündüzü olmaz, hafta sonu olmaz. Motivasyonla işinize sarılmanızı bekliyorum. İlçelerdeki cumhurbaşkanı olarak sizlerden bunu bekliyorum. Başka türlü ne milletle ilişki kurabilirsiniz ne de özlemle yad edecek bir miras bırakabilirsiniz. Sizler öyle bir çalışın öyle bir hizmet edin ki ayrıldığınız her ilçede isminiz yadigar olarak kalsın. Görevinizi yerine getirirken bazı zorluklarla karşılaşmanız gayet tabii. Bunlar sizin gözünüzü korkutmamalı. Zorluklara aldırmayacak hedefi kilitlenmiş ok misali projeleri gerçekleştirmeye odaklanacaksınız. Engelleri aşmaya çalışacaksınız. Burada her bir genç kaymakamımız bunu gerçekleştirecek iradeye sahip olduğuna inanıyorum. Ülkemizin tarihi açısından anlamlı bir yıldönümünü de geride bırakıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti 100'nücü yıldönümümüzü kutlayacağız. Maziye kurduğumuz köprüyü daha da kuvvetlendireceğiz. Millet olarak birliğimizi perçinleyecek geleceğimize olan umudumuzu tahkim edeceğiz. Türkiye yüzyılına daha hızlı ulaştıracak birliği ülkemizde tesis etmiş olacağız Türkiye yüzyılını hayata geçirmekte kararlıyız. Türkiye yüzyılının inşasına kimse set vuramayacak. ancak ülkemizin bu kararlığının birilerinin huzurunu kaçırdığını anladık. İkinci sınıf hak ve özgürlüklere mahkum ve mecbur edenler Türkiye yüzyılı vizyonumuzdan rahatsızlık duyuyor. Kendilerine refah düzeni kuranlar bir Türkiye gerçeğine tahammül edemiyor. Sürekli ölçek büyüten Türkiye'yi engellemek için direniyorlar. İHAlarımıza SİHAlarımıza neden tahammül edemiyorlar? Çünkü bu teröristleri inlerinde vurdukları için tahammül edemiyorlar. Biz adil bir devlet olarak görevimizin gereği neyse yaptık, yapacağız."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.