‘Çatalhöyük Milli Tarım Zirvesi’ başlıyor

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi tarafından yarın düzenlenecek olan ve Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de katılacağı ‘Çatalhöyük Milli Tarım Zirvesi’ programına ilişkin basın toplantısı gerçekleştirildi.

‘Çatalhöyük Milli Tarım  Zirvesi’ başlıyor
Yayınlanma:

ASKON Konya Şubesi tarafından yarın düzenlenecek olan ‘Çatalhöyük Tarım Zirvesi’ hakkında basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Çatalhöyük Milli Tarım Zirvesi programı hakkında açıklamalarda bulunan ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Çatalhöyük Milli Tarım Zirvesi’nin görüşmeler neticesinde Konya Valiliği himayesine alındığını aktardı. Programa Tarım ve Orman Bakanı Bakan Pakdemirli’nin de katılacağını belirten Başkan Yakup Yıldırım, “Zirveyi yapma kararı aldıktan sonra Konya Valimiz Cüneyit Orhan Toprak ile görüşmeler yapılıp zirvemizi Valilik himayesine aldırmış bulunmaktayız. 20 gün önce Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ile ASKON Genel Başkanımız görüşmüş ve bunun neticesinde programa katılacağını belirtmiştir” dedi.

‘PROGRAMIMIZI  BÜYÜK BİR ZİRVEYLE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’

Konya'nın ülke tarımının merkezi ve kalbi olduğunu belirten Başkan Yıldırım programa bu yüzden Tarım Zirvesi adını verdiklerini vurguladı.  Programa ilişkin yaklaşık 4 ay önce çalışmalara başlamış olduklarını ifade eden Yakup Yıldırım, “ 4 ay önce çalışmalarına başladığımız programımızı  büyük bir zirveyle gerçekleştireceğiz. Her yıl düzenlenmesini planladığımız Çatalhöyük Milli Tarım Zirvesi yıllara göre ve ülkemizin tarım politikaları ışığında farklılıklar gösterecektir” diye konuştu.

“PROGRAM 3 OTURUM HALİNDE GERÇEKLEŞECEK”

Program akışı hakkında da konuşan Başkan Yıldırım, “Programımız Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin açılış konuşması Cem Seymen, İrfan Donat, Fikret Akınerdem hocalarımızın moderatörlüğünde Selçuklu Kongre Merkezi’nde başlayacak ve 3 oturum olarak gerçekleşecek. 20 Haziran Perşembe Günü ise konuklarımız ile birlikte Çatalhöyük alan ziyaretimiz olacak” ifadelerini kullandı.

“ÇATALHÖYÜK TARİHTEN GELEN KÜLTÜREL MİRASIMIZDIR”

Zirvenin teması olan Çatalhöyük ile ilgi de bilgiler veren Yakup Yıldırım şöyle konuştu : “Hepimizin bildiği gibi Anadolu'da neolitik çağın ilk ve en önemli arkeolojik buluntularından biri kabul edilen Çatalhöyük, tarımında ilk yapıldığı yerlerden biri olarak kayıtlara geçmiştir. Çatalhöyük şehrimiz ve ülkemiz adına, tarihten gelen kültürel mirasımızdır. Bu mirasımızı Dünya’ya tanıtmak ve gelecek nesillere ulaştırmak için elimizden gelenin en iyisini şehir insanı olarak yapmaya mecburuz. Umarız zirvemizin ismini Çatalhöyük olarak adlandırarak bir farkındalık oluşturmayı başarabiliriz”

Haber: Müslüm Evci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.