"Bugün seçim olsa kim kazanır?" Dikkat çeken anket sonucu…

Tüsiar Araştırma ve Danışmanlık şirketi tarafından 25-30 Haziran tarihleri arasında Türkiye'nin 7 bölgesi 61 ilinde seçim anketi yapıldı. Dikkat çeken veriler ortaya çıktı.

"Bugün seçim olsa kim kazanır?" Dikkat çeken anket sonucu…
Yayınlanma:

Tüsiar Araştırma ve Danışmanlık şirketi tarafından 25-30 Haziran tarihleri arasında Türkiye'nin 7 bölgesi 61 ilinde seçim anketi yapıldı. Dikkat çeken veriler ortaya çıktı.

Tüsiar Araştırma ve Danışmanlık şirketi tarafından yapılan anket çalışmasında Türkiye’nin mevcut ekonomik, siyasi ve genel durumu hakkında vatandaşların farkındalık düzeyi ortaya koyuldu. Anket sonuçlarına göre bugün seçim olsa yüzde 29.6 oyla CHP kazanacak. AK Parti yüzde 29.3, MHP yüzde 10.4, DEM Parti yüzde 8.6, YRP yüzde 7.9, Zafer Partisi yüzde 3.5, İYİ Parti yüzde 2.3, diğer partiler yüzde 4.9 oy alacak. Bu anket sonuçlarına göre kararsız seçmen sayısı ise yüzde 3.2 olarak ortaya çıktı.

Araştırmadan satır başları şu şekilde:

KATILANLARIN ÇOĞUNLUĞU SİYASİ KİMLİK OLARAK ATATÜRKÇÜ!

Araştırmaya katılan deneklerin; Siyasi kimlik olarak Kendinizi nasıl tanımlarsınız? Sorusuna vermiş oldukları yanıtlara göre değerlendirilecek olursak % 26,2'si Atatürkçü,% 21,1 biri Milliyetçi ,% 13,7'si Vatansever ,% 8,1'i laik,% 7,8'i Dindar, % 7,1 Demokrat,% 6,4'ü Milli Görüşçü,% 5,3'ü Muhafazakâr,% 2,9'u İslamcı, % 1,1'i Kürt milliyetçisi olarak tanımlamışlardır

TÜRKİYENİN SORUNLARINI RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÇÖZER!

Araştırma ’da katılımcılara Size göre Türkiye'nin sorunlarını hangi lider çözer? Sorusu sorulmuş katılımcıların %34,1'i Recep Tayyip Erdoğan,% 23,2'si Özgür Özel,% 9,9'u Fatih Erbakan,% 6,4'ü Tülay Hatimoğulları,% 4,4'ü Ümit Özdağ,% 2,8'i Musavat Dervişoğlu cevaplarını vermişlerdir.

TÜRKİYENİN MEVCUT EKONOMİK DURUMU ÇOK KÖTÜ!

Katılımcılara Türkiye'nin mevcut Ekonomik durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusu sorulmuş alınan cevaplar % 54,3 Çok kötü,% 17,4 Kötü,% 22,2 İyi,%5,3 Çok İyi % 0,8 Fikrim yok cevapları alınmıştır.

YANLIŞ PARA POLİTİKALARI, YÜKSEK ENFİLASYONUN BAŞLICA SEBEBİ!

Sizce Türkiye'deki Yüksek Enflasyonun başlıca sebebi nedir? Sorusuna katılımcıların %36,3'ü Yanlış para politikaları,% 21,7'si Yüksek kamu harcamaları,% 13,8'i Döviz kurlarındaki dalgalanmalar,% 8,2'si Üretim maliyetlerindeki artış,% 20,1 ise Diğer cevabını vermişlerdir

EKONOMİK SIKINTILARININ ANA NEDENİ İÇ POLİTİKA HATALARI!

Size göre Türkiye'nin Ekonomik sıkıntılarının ana nedeni nedir? Sorusuna katılımcıların % 25,2'si İç politika hataları,% 19,9'u Yetersiz üretim ve sanayi,% 18,3'ü Küresel ekonomik kriz,% 11,4'ü Yüksek enflasyon,% 8,5'i Dış politika ve Uluslararası İlişkiler,% 16,7'si ise Diğer cevabını vermişlerdir

ULUSAL SİYASET ÜZERİNDE HİÇ BİR ETKİ YARATMAZ!

Katılımcılara CHP'nin mahalli idareleri seçimlerinde Zafer kazanması ulusal siyaset üzerinde nasıl bir etki yaratır? Sorusu sorulmuş alınan cevaplarda % 41,9'u Hiçbir etkisi olmaz, cevabını verirken, % 24,8'i CHP'nin ulusal politikada güçlenmesini sağlar,% 19,3'ü İktidar partisini zayıflatır,% 13'ü Muhalefetin genel olarak güçlenmesini sağlar, % 1 ise Fikrim yok cevapları vermiştir.

YENİDEN REFAH PARTİSİ AKPARTİYE ALTERNATİF OLAMAZ!

Katılımcılara sorulan bir diğer soruda ise; Size göre yeniden Refah Partisi AK Parti'ye Alternatif bir parti olabilir mi? Sorusu sorulmuş katılımcıların % 52'si Hayır olmaz,% 32,4'ü Evet olabilir,% 12,4'ü Kısmen olabilir, % 3.2'si ise Fikrim Yok cevabı vermişlerdir.

TÜRKİYE’DE YENİ BİR SİYASİ OLUŞUMA İHTİYAÇ YOK

Size göre Türkiye'de yeni bir siyasi oluşuma gerek var mıdır? Sorusunda katılımcıların % 51,4'ü Hayır gerek yoktur,% 41,4'ü Evet gerek vardır,% 4,4'ü Kısmen, % 2,8'i Fikrim yok cevapları vermişlerdir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.