Konya
Hafif yağmur
6°
Aksaray
Hafif yağmur
6°
Karaman
Kapalı
6°
Ara
Anadolu'da Bugün Gündem Bu nasıl tezat? 30 Ağustos Büyük Taarruz'un 100. yılında galip gelinen Yunan ismiyle Ankara'da konser

Bu nasıl tezat? 30 Ağustos Büyük Taarruz'un 100. yılında galip gelinen Yunan ismiyle Ankara'da konser

30 Ağustos 1922 tarihinde yani bundan tam 100 yıl önce Yunan kuvvetlere karşı alınan galibiyetle sonuçlanan savaş her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı olarak kutlanıyor. Zaferin 100. yılında Ankara'da Yunan ismiyle tanınan grup konser verecek.

Okunma Süresi: 1 dk

Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun Yunan kuvvetlerine karşı başlattığı en büyük taarruzlardan birisidir. Bakanlar Kurulu taarruz kararını almış ve 14 Ağustos 1922 tarihinde kolordular taarruz için yürüyüşe geçmiş, 26 Ağustos'ta saldırı başlamış, 30 Ağustos'ta zaferin en büyük galibiyeti gelmiş, 9 Eylül'de Türk Ordusu İzmir'e girmiş ve 18 Eylül'de de Yunan Ordusu'nun Anadolu'yu tamamen terk etmesiyle savaş sona ermiştir.

Büyük zaferin 100. yıldönümünde ülke genelinde kutlama etkinlikleri sürüyor. Türkiye'nin başkenti Ankara'da ise şaka gibi bir olay yaşandı. Yunan kuvvetlerine karşı alınan zaferin yıldönümünde Ankara'da Yunan isimli grup olan Athena konseri var. Başkentin tüm ekranlarında saat 20.00'da yapılacak konserin görselleri görüldü.

fbxrxyvxwamhl8y.jpg

TARHAN'DAN "ATHENA" ELEŞTİRİSİ

Üsküdar Üniversitesi rektörü Nevzat Tarhan, sosyal medya hesabında Ankara'da verilecek Athena konserine eleştiri geldi. Tarhan, bu durumu "30 Ağustos’u buruk kutlama. Yunan isimli şarkıcı içinden ‘kültürel olarak biz yendik’ diyordur" cümleleriyle eleştirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *