Bu gece sabah olmadı... Yangında son durum

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'de dün başlayan yangınla ilgili son durumları anlattı. Yumaklı, "Yangının ilerlemesi durduruldu. Alevlerin etrafı ekiplerimiz tarafından çevrilmiş vaziyette. Düne göre daha avantajlıyız.'' dedi.

Bu gece sabah olmadı... Yangında son durum
Yayınlanma:

Çanakkale'de etkisini göstermeye başlayan orman yangını dün saat 11.40 sularında başladı. Çanakkale'de çıkan orman yangını 1500 hektar alanda etkili olmaya devam ediyor. 24 saati aşkın süredir devam eden yangın sebebiyle 9 yerleşim tahliye edildi.
Çanakkale Boğazı kuzey-güney gemi geçişlerine kapatıldı. Yangının son durumunu Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı aktardı, "Yangının ilerlemesi durduruldu. Düne göre daha avantajlıyız, parametreler daha iyi. Öğleden sonra resmi daha net bir şekilde görebileceğiz" ifadelerini kullandı.

yangin-12.jpg
Yangın söndürme helikopteri gün ağırana kadar sorti yaptı

Bakan Yumaklı 'Gece görev yapabilen 4 helikopterimiz gün ağarana kadar sorti yaptı. Şu an itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 yangın söndürme helikopteriyle havadan müdahalemiz sürüyor. Kara gücümüzün cansiperane mücadelesi de aralıksız devam ediyor.' dedi.

yangin-13.jpg

9 köy boşaltıldı

Bakan Yumaklı'nın verdiği bilgilere göre, Halihazırda 8 uçak, 26 helikopter, 639 arazöz ve iş makinası, yaklaşık 2 bin 700 personelle sahada mücadelemize devam ediyoruz. Bu uçaklardan biri de çok yüksek tonajda su taşıyabilen Rusya'dan kiraladığımız uçaklardan. 9 köy tahliye edildi. 337 hane ve 1251 vatandaşımız yaşamaktaydı. Ulupınar Köyü'nde 5 ev, Yağcılar Köyü'nde de 4 ev, bunlardan 3'ü kullanılmayan hasar görmüş vaziyette.''


Çanakkale Boğazı kapatıldı

Çanakkale Boğazı çift taraflı olarak gemi trafiğine kapatılmış durumunda. Çanakkale-Çan yolu da tedbiren kapatıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.