Bayram denetimlerinde 174 bin 178 personel görev alacak

Ramazan Bayramı'nda alınacak tedbirleri açıklayan İçişleri Bakanı Soylu, 174 bin 178 personelin görev yapacağını açıkladı. "10,5 milyon kişiye çalışma belgesi çıkarttık" diyen Soylu, kontrollü normalleşmeye geçilebileceğine inandığını söyledi.

Bayram denetimlerinde 174 bin 178 personel görev alacak
Yayınlanma:
Güncelleme:

İçişleri Bakanı Soylu, Ankara’da Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde Ramazan bayramı tedbirlerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Süper Lig Süper Lig şampiyonluk kutlamalarıyla ilgili de konuşan Soylu, "Kutlamalarının tam kapanma döneminden sonra yapılması hususunda tedbir alınması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Soylu'nun tedbirlerle ilgili açıklamaları şu şekilde:

Aldığımız tedbirler 609 noktadan takip edildi. Saha ve denetimlerin uyumu takip edildi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı'nın tavsiteleri dikkate alındı. 63 binden 13 bin 500 seviyelerine kadar vaka sayıları düştü.

Ortalama aktif vaka sayısı 570 binden 200 bin seviyelerine düştü. Yani üçte bir azalmış oldu.

18 büyükşehirden her sabat toplu taşıma rakamları alıyoruz. 500-600 bin seviyelerinde yolcu sayısı var.

Yaklaşık 10,5 milyon kişiye çalışma belgesi

Yaklaşık e-başvuru'dan biz çalışma izni belgesi verdik. Burada ikili bir yöntem uyguladık. Yaklaşık 10,5 milyon kişiye e-başvuru üzerinden çalışma belgesi verdik. İlk günün ardından aksamalar ortadan kalktı. Bir yoğunluk oluşmuştu çünkü. Çalışanın veya çalıştım diyenin bunu süistimal etmemesi gerekir. 

Kontrol noktaları oluşturduk. Kolluk güçlerimiz, trafik, asayiş ekiplerimiz ciddi bir çalışma içindeler. 2 milyon 33 bin seyahat belgesi başvurusu oldu. 945 bin 834 seyahat izin belgesi verdik. Önümüzdeki günlerde bu sistemin devam etmesi gayretimiz sürecek.

"174 bin 178 personel denetimlerde görev alacak"

Bayram süresi ve bayramdan sonraki Pazar’ın sonuna kadar 174 bin 178 personel şehirler arası, şehir içi denetimlerde bir fiil görev alacaklar.

Önümüzdeki günlerde şehirler arası 1167 kontrol noktasında denetimler yapılacak. Şehir içi kontroller 6 bin 84 noktada olacak.

Bayramdan sonra kontrollü normalleşme sürecinde olacağımızı görebiliyoruz. Buna inancımız tam.

16-23 Mayıs tarihleri arasında denetimler havadan, karadan ve dron ile uygulanacak. Vefa Sosyal Destek Ekipleri, 65 yaş üstü ekiplerin denetimlerini karşılamak için seferber olacak. Yarından itibaren tüm şehit aileleri ve gaziler ziyaret edilecek.

17 Mayıs 05.00'dan sonra ne olacak?

17 Mayıs saat 05.00'den sonra ne olacağı konusunu vatandaşlarımızla paylaşacağız. 17 Mayıs sabah 05.00'i hep beraber görelim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.