Baranok: Bu işin hem alaylısı hem mekteplisi olacaklar 

Konya Kuaförler ve Berberler Esnaf Odası Başkanı Veli Baranok, Mesleki yeterlilik Belgesi’nin kuaförler ve berberler için gerekli olan bir belge olduğunu ifade ederek, “Bu işin hem alaylısı hem mekteplisi olmuş olacaklar” diye konuştu.

Baranok: Bu işin hem alaylısı hem mekteplisi olacaklar 
Yayınlanma:
Güncelleme:

Zorunlu hale gelen Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin sektöre büyük katkı sağlayacağını ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken Kuaför ve güzellik uzmanlığında faaliyet gösteren meslek erbabı zaman kaybetmeden belgesini almalıdır” ifadelerine yer vermişti. Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Konya Kuaförler ve Berberler Esnaf Odası Başkanı Veli Baranok, kuaför ve berber esnafının zamanında okula gidemediğinden ve gerekli belgeleri alamadığından Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Başkan Veli Baranok, “Bir sanatı yapıyorsan muhakkak bunun bir belgesi olması gerek. Kişinin ya okula 4 yıl gitmesi lazım, ya da bu meslekte 5 yıl SSK’lı görülmesi gerekiyordu. Mesleki yeterlilik belgesi bu sayede esnaflarımıza da kolaylık sağlamış oldu” dedi.

“AVRUPA STANDARTLARINDA GEÇERLİ BİR BELGE”

Başkan Baranok, “Güzellik uzmanlığında, kuaförlük ve erkek berberliği bölümünde 1 yıldır Mesleki Yeterlilik Belgesi veriyoruz. Avrupa standartlarında geçerli bir belge.  Hatta belgeyi alıp yurt dışında işini devam ettiren arkadaşlarımız da oldu” açıklamasına yer verdi. Yeterlilik Belgesi’nin sektöre büyük katkılar sağlayacağının altını çizen Baranok, şunları kaydetti: “Bu belge hem işyeri açmak için gerekli, hem de çalışan personeller için zorunlu hale gelecek. İnşallah güzel bir çalışmayla belge sahibi olmayan üyelerimizi belge sahibi yaptırarak üyelerimize kolaylık sağlayacağız. Bu işin hem alaylısı hem mekteplisi olmuş olacaklar.” Belge denetimlerinin zabıta ekipleri ve kolluk kuvvetleri tarafından yapılacağı için kayıt dışılığın önüne geçileceğini vurgulayan Baranok, “ Biz her zaman meslektaşlarımıza yardımcı olduk. Meslektaşlarımız bu işi yapıyorsa belgesiz olmamaları gerekiyor. Ve kurslara katılma konusunda meslektaşlarımızın desteklerini bekliyoruz. İnşallah üyelerimiz de  bu belgeyi almak için çaba gösterirler” ifadelerine yer verdi. - Kübra Karaburç

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.