Bakan Kurum: Türkiye eğitimde çağ atladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Konya'nın Karapınar ilçesinde İller Bankası Cumhuriyet İlkokulu’nun açılışına katıldı.

Bakan Kurum: Türkiye eğitimde çağ atladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir dizi ziyaret ve programa katılmak üzere Karapınar'a geldi.

bakan-kurum-turkiye-egitimde-cag-atladi.jpeg

Karapınar Cumhuriyet İlkokulu'nun açılışında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "Karapınar’a her gelişimde coşku buldum, heyecan buldum, huzur buldum, mutluluk buldum. Bizi bu kadar bağrına basan, bizi kendisine kardeş gören, evlat gören Karapınar’a bizim de borcumuz var.  Baba ocağımıza her gelişimizde elimiz dolu geldik. Her gelişimizde hizmet getirdik, müjde getirdik, eser getirdik. Her gelişimizde açılışlar yaptık, Karapınar’ımıza yeni tesisler kazandırdık, var olan sorunların çözümü için gayret gösterdik. Size layık olmak, hayır dualarınıza mazhar olmak, güveninizi boşa çıkarmamak için azami hassasiyet içinde olduk. Hep arkadaşlarıma, 'Çağın gereği neyse, Karapınar’da da o olacak. Konya merkezinde ne varsa, fazlasıyla burada da olacak' dedim. Sosyal konutlardan kentsel dönüşüme, hükümet konağından belediye binasına, İlkokulundan sağlık tesislerine, millet bahçesinden yeşil alanlara, atıksu arıtma tesislerinden yol ve altyapı yatırımlarına, katlı otoparkından ticaret merkezine ve binlerce istihdam sağlayacak dev güneş enerjisi santralimize kadar onlarca eseri Karapınarlı kardeşlerimizin hizmetine sunduk" diye konuştu.

bakan-kurum-turkiye-egitimde-cag-atladi-003.jpeg

"HİZMET BORCUMUZU ÖDÜYORUZ"

"Eğitime yatırım yapmaya mecburuz, çünkü küresel bilgi çağındayız" diyen Bakan Kurum, "Kadim kültürümüzden akıp gelen çağrılara, temennilere kulak veriyoruz. Memleketim Karapınar’da İller Bankamızın yoğun gayretleriyle, yavrularımıza armağan edilen ve eğitim öğretime başlayan 24 derslikli Cumhuriyet İlkokulunun resmî açılışını gerçekleştirdik. Bizler, geleceğimiz olan çocuklarımıza, gençlerimize güveniyoruz. Bir ülkenin çocukları ve gençleri o ülkenin yarınlarıdır. Bizler, bu topraklarda büyüdük, bu topraklarda şekillendik. Bugün hamdolsun bizi yetiştirenlere hizmet borcumuzu ödüyoruz. İnşallah bugün de Karapınar’ın çocukları, güneşin alnında kavrulan çiftçi çocukları, kalbi vatana hizmet aşkıyla yanan gençlerimiz burada, bu okulda yetişecekler" şeklinde konuştu.

bakan-kurum-turkiye-egitimde-cag-atladi-001.jpeg

"ÜLKEMİZ DEV ADIMLAR ATTI"

Bakan Kurum son olarak şunları söyledi: "Bu ülke, bu cennet vatan; coğrafi konumu, tarihi mirası ve genç nüfusu ile muhteşem bir potansiyele sahiptir. Ülkesi ve milleti için faydalı, özgür düşünceli, evrensel kültür içinde milli değerlerini benimsemiş, çağın gerektirdiği donanıma sahip nesillerin yetiştirilmesi; güçlü Türkiye’nin teminatıdır. 2000’li yılların başına kadar verimli şekilde kullanılamayan potansiyelimizin harekete geçirilebilmesi için, ülkemiz dev adımlar atmıştır. Türkiye; son 20 yılda her alanda olduğu gibi eğitim alanında da adeta çağ atlamıştır. Açılan dersliklerden eğitimdeki altyapıya, artırılan öğretmen sayısından ücretsiz ders kitaplarına kadar ülkemiz; eğitime hak ettiği değeri veren bir konuma yükselmiştir. Bugün açılışını yaptığımız okulumuz da bu anlayışın bir başka güzel tezahürü olmuştur.İnşallah onlar bizim bugün temellerini attığımız pek çok hedefe ulaşacak; çok daha büyük hedeflere yürüyeceklerdir." dedi. - Ferit Hepokur

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.