Bakan Koca: 1 Haziran'dan itibaren 50 yaş üzeri aşılanacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, "1 Haziran'dan itibaren aşılama programımız hızlanacak, 50 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlanacak." dedi.

Bakan Koca: 1 Haziran'dan itibaren 50 yaş üzeri aşılanacak
Yayınlanma:
Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında, video konferans yöntemiyle toplandı.

Toplantının gündeminde aşı tedariği ve aşılama planı vardı. Ayrıca bugün BioNTech aşılarının yeni sevkiyatı da Ankara'ya ulaştı. Toplantının ardından Koca, açıklamalarda bulunuyor.

Fahrettin Koca'nın konuşmasında satırbaşları:

Vaka sayılarındaki düşüşü kalıcı kılmak için gayretlerimiz devam edecek. Aşı tedarikinin en sıkıntılı olduğu dönemde dünyanın en hızlı kampanyalarından birini yürüttük. 1 Haziran'dan itibaren aşılama programımız hızlanacak, 50 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlanacak.

Haziran ayında 30 milyon doz teslim edilecek Biontech aşılarının ilk bölümü bugün ülkemize ulaştı. 50 milyon doz Sputnik aşısını da imzalamış bulunuyoruz. Yerli aşıda da son aşımaya gelmiş bulunuyoruz. Nüfusumuzun 3 katını aşan 270 milyon doz aşıyı imza altına almış olduk.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.