Atatürk'e hakaret eden lise öğrencisi şahıs gözaltına alındı

Bir lise öğrencisinin, Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına yönelik hareketleri sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Şahsın yakalanarak gözaltına alındığı bildirilirken konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği'nden açıklama yapıldı.

Atatürk'e hakaret eden lise öğrencisi şahıs gözaltına alındı
Yayınlanma:

İstanbul'da bir lise öğrencisinin Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına saygısız hareket ve hakaretlerde bulundu. Olay üzerine polis ekipleri harekete geçti.
Videodaki 17 yaşındaki A.E.S. lise öğrencisi yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli hakkında adli ve idari süreç başlatıldığı kaydedildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: İDARİ VE ADLİ SÜREÇ BAŞLAMIŞTIR

İçişleri Bakanlığı'ndan da lise öğrencisinin gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yapıldı. Bakanlık açıklamasında, 'Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyetine hakarette bulunan A.E.S adlı şüpheli İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınmıştır. İdari ve adli süreç başlatılmıştır.' ifadeleri kullanıldı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği de konuyla ilgili şu açıklama yapıldı; 20.09.2023 günü sosyal medya mecralarında paylaşılan görüntülerde bir şahsın Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına yönelik müstehcen hareketler sergilediği görülmüş, şahısla ilgili kimlik tespiti yapılmıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.