Ankara’da koronavirüs risk haritasında kırmızı renkli bölgeler dikkat çekiyor! Vaka sayısı artıyor mu?

ANKARA HABER – Koronavirüs salgınını en ağır atlatan illerden biri olan Ankara’da vaka sayılarıyla ilgili net bir açıklama yapılmadı. Tüm kısıtlamaları gören, en çok vaka çıkaran illerden olan Ankara’da risk haritasında kırmızı renkler dikkat çekiyor.

Ankara’da koronavirüs risk haritasında kırmızı renkli bölgeler dikkat çekiyor! Vaka sayısı artıyor mu?
Yayınlanma:

Pandemi döneminin en çok konuşulan illerinden biri olan Ankara, alınan kararlar doğrultusunda tüm kısıtlamaları gören iller arasına adını yazdırmıştı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre Orta Anadolu bölgesinde yer alan Ankara bir dönem İstanbul’dan sonra en çok vakaya sahip iller arasında ilk 5 içine dahi girmişti.

MASKELERİ ÇIKARMAK İSTEMEDİLER

Salgının en hafif son dönemlerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açık alanlarda ve iyi havalandırılan bölgelerde maske serbestiyesi kararını ilan etmesine rağmen Ankara’da vatandaşlar maskelerini çıkarmak istemedi. Tüm verilere rağmen başkent Ankara’da vatandaşlar sokakta maskelerinden vazgeçmedi.

ANKARA’DA KAÇ VAKA VAR?

Ankara en son açıklandığı dönemlerde vaka haritasında en yüksek illerden birisi olarak göze çarpıyordu. An itibariyle Sağlık Bakanlığı, illere göre her 100 bine denk gelen vaka sayısını açıklamıyor. Bunun yerine haftalık genel rakamlar ilan ediliyor.

ankara-risk-haritasi.jpg

AŞILAMADA SON DURUM

Koronavirüs aşısına en çok ilgi gösteren illerden birisi de Ankara oldu. Aşılamanın başladığı ilk tarihlerde yüksek hızda aşılamaya ilgi gösteren kentte vatandaşlar son dönemde aşılamaya ilgi göstermiyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre 5 milyon 600 bin nüfusa sahip Ankara’nın yüzde 82,8’i aşılanmış durumda.

ankra-risk-haritasi.jpg

HARİTADA KIRMIZI BÖLGELER DİKKAT ÇEKİYOR

Başkent Ankara’nın koronavirüs risk haritasında riskli bölgeler dikkatlerden kaçmadı. Şehirde an itibariyle Kuğulu Park, Seğmenler Vadisi, Botanik Parkı gibi sosyal alanların bulunduğu bölgelerde kırmızı renkler görülüyor.

ankra-risk-haritasi-2.jpg

Ankara koronavirüs risk haritası bu şekilde görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.