Türk savunma sanayisi milli hava araçları Anka-3 ve KAAN ilk uçuşlarına hazırlanıyor.
Havacılık alanında artan talep ve özgün geliştirme projeleriyle yoğun bir dönem geçiren Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ), milli muharip uçak KAAN'ın ve insansız savaş uçağı ANKA-3’ün ilk uçuşlarını gerçekleştirmeyi hedefliyor.
HEYECAN GÖKLERE ÇIKACAK
Yüksek hız, yüksek taşıma kapasitesi ve uçan kanat yapısıyla düşük radar görünürlüğü gibi birden fazla avantaja sahip ANKA-3; tasarım, yapı ve sistem iyileştirmelerinin ardından ilk uçuşuna hazır hale getirildi. ANKA-3’ün, 2023 yılı bitmeden gökyüzüyle buluşması planlanıyor.

MİLLİ GURUR KAAN YÜK TESTLERİNİ TAMAMLADI
Türkiye’nin en önemli teknoloji geliştirme projelerinden biri olan KAAN bir süredir devam eden yük testlerini başarıyla tamamladı. Önce yavaş sonra hızlı taksi ile ilk uçuşuna hazırlanan KAAN montaj faaliyetlerinin ardından piste çıkacak. 27 Aralık'ta KAAN' IN ilk uçuşunu gerçekleştirmesi hedefleniyor.