AK Parti Konya Milletvekili Altunyaldız, İzmir’de konuştu: Dönüşüme ayak uydurmak gerekiyor!

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, “Bugün dönüşüm sürecine baktığımıza gürül gürül akan bir şelaleyi anımsıyorum. Önünde durmak mümkün değil. Ancak ona eşlik etmeniz, onunla birlikte uyum içerisinde hareket etmeniz gerekiyor” dedi

AK Parti Konya Milletvekili Altunyaldız, İzmir’de konuştu: Dönüşüme ayak uydurmak gerekiyor!
Yayınlanma:

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, İzmir’de Konrad-Adenauer Stiftung Türkiye, Bilkent Üniversitesi ve Berlin Teknik Üniversitesi’nin iş birliğinde düzenlenen ‘Yapay Zekâ ve Sürdürülebilir Yaşam Paneli’nin açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Konuşmasında giderek daha büyük bir hızla dijitalleşen dünyada yapay zekanın kullanım alanlarından örnekler veren Altunyaldız, yeni dünyanın daha bugünlerden şekillendiğini ve bilginin, teknolojinin ve dijital becerilerin geleceğin en belirleyici unsurlarından olacağını ifade etti.

“BİLGİYE SAHİP OLMAK KADAR ONU KULLANABİLMEK ÖNEMLİ”

Altunyaldız, “İnsanlığı diğer türlerden ayıran özellik düşünme, değerlendirme, öğrenme ve muhakeme etme yetenekleri. Eğer bir insan düşünme yeteneğini sahip olduğu bilgiyle yoğurabilirse dünyayı fethedebilir. Öyle ki, bugün insanlık gözünü gökyüzüne çevirdi ve kâinatı keşfediyor. Dünya döndükçe gelişim ve değişim süreçleri de aynı hızda devam ediyor. İşte bu dönüşüm sürecinde bilgi zekaya dönüşüyor. Bugün dijital dünyada zeki insanın yanında bir de arkadaşı var: yapay zekâ. Yapay zekâ, toplanan bütün verileri insanlıktan daha hızlı bir sürede değerlendirebiliyor ve sonuca ulaşabiliyor. Bütün bu gelişmelerle birlikte dünya giderek daha büyük bir hızla dönüyor” değerlendirmelerinde bulundu.

“TRAFİKTEN SAĞLIĞA, YAPAY ZEKA HAYATIN HER ALANINDA”

"Bugünün dünyasında yapay zekanın kullanım alanlarına baktığımızda aslında hayat ile iç içe olduğunu görüyoruz” diyen Altunyaldız şunları kaydetti:

“Örneğin, trafik ışıkları. Yapay zekâ, bir bölgedeki trafik akışıyla ilgili bilgileri toplayarak söz konusu yerdeki trafiğin en hızlı ve etkin nasıl işleyebileceğini muhakeme edebiliyor. Değerlendirmelerinin sonunda ise trafik ışıkları, çok uzun sürebilecek ancak yapay zekanın yardımıyla çok kısa sürede tamamlanan bir çalışmanın sonucu olarak yanıp sönüyor. Peki ya sağlık? Yapay zekâ, hastaların verilerini güvenli bir şekilde toplayarak olabilecek hastalıklara karşı önceden uyarı sistemi geliştirebiliyor. Bütün bu örnekler sürdürülebilir yaşamın anahtarları oluyor.

Bugün dönüşüm sürecine baktığımıza gürül gürül akan bir şelaleyi anımsıyorum. Önünde durmak mümkün değil. Ancak ona eşlik etmeniz, onunla birlikte uyum içerisinde hareket etmeniz gerekiyor. Ben, hem TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Başkanı olarak hem Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi çatısı altında iki yıl boyunca Yapay Zekâ Alt Komisyon Başkanlığını yürütmüş bir parlamenter olarak hem de bu alana gönül vermiş birisi olarak ülkemizin yapay zekadaki ilerlemesini çok önemli buluyorum. Komisyonumu olarak kamu kurum ve kuruluşlarımızla, sektör temsilcileriyle ve alanın her paydaşıyla yakın iş birliği içerisinde geleceğin anahtarı bu alandaki gelişimimizi en iyi nasıl şekillendirebiliriz diye çalışmalarımızı durmaksızın sürdürüyoruz.

Bugün burada çok değerli akademisyenlerle bir araya gelen ve heyecanları gözlerinden okunan öğrencilerimizi görüyorum. Onların pırıl pırıl beyinlerinde uyanan yenilikçi fikirlerle birlikte dijital dünyanın sunduğu avantajları en iyi şekilde değerlendireceğimize inanıyorum. Bu sebeple, bu tür organizasyonların etkili ve kararlı bir iş birliği ve çalışma ortamı tesis etmesi açısından büyük öneme sahip olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.