AK Parti Konya İl Başkanı Angı'dan 15 Temmuz mesajı

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Parti Konya İl Başkanı Angı'dan 15 Temmuz mesajı
Yayınlanma:

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Angı, 15 Temmuz 2016 yılında FETÖ/PDY tarafından yapılmak istenen hain işgal girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve aziz Türk Milleti’nin şanlı direnişiyle engellendiğini ifade etti.

15 Temmuz’da kazananın milli irade olduğuna değinen Başkan Angı, “Bundan tam 6 yıl önce yaşanan o karanlık gecede ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne, barış ve huzuruna kast eden alçaklar halkımıza kurşun sıkarak, tanklarla saldırarak vatanımıza ihanet etmişlerdir. O gecede Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanları dolduran, tank ve tüfeklere iman gücüyle karşı koyan 251 vatandaşımız şehit, 2 bin 196 vatandaşımız ise gazi olmuştur.

Darbecilere engel olmak adına canını hiçe sayan gencinden yaşlısına 100 binlerce vatandaşımız tıpkı Çanakkale’de, Kutü'l Amare'de, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi yurdumuzun dört bir yanında büyük bir direniş örneği sergileyerek ülkemizin sahipsiz olmadığını tüm dünyaya bir kez daha ispat etmiştir. 15 Temmuz gecesinde ezanlarımızı susturmak ve bayraklarımızı indirmek isteyen hainler büyük bir hüsrana uğratılarak darbecilere demokrasi dersi verilmiştir. O kara gecede bir kez daha şahit olduk ki Türkiye’de darbeler dönemi artık geride kalmıştır. Aziz vatanımız üzerinde alçakça plan yapanların amaçlarına ulaşmalarına müsaade etmeyeceğiz. Ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü bozmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz.

Bu düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Kahramanlarımızı anmak üzere 15 Temmuz Cuma akşamı tüm Konyalı hemşehrilerimi Mevlana Meydanı’na davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.